Gemeenteprojecten

Klantmanager Garantiebanen

Geplaatst 30 nov. 2020
Project ID: YIS000286
Plaats
Ridderkerk
Duur
3 maanden
(4 jan. 2021 - 31 mrt. 2021)
Uren/week
16 hrs/week
Tarief
Unknown

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

 

De werkorganisatie Maatschappij is er voor de maatschappelijke ondersteuning, zowel individueel als collectief. Onze medewerkers zien toe op de sociale infrastructuur in de drie gemeenten. Die is, in lijn met zorg nieuwe stijl, meer en meer gebaseerd op wat inwoners zelf kunnen.


De werkorganisatie Maatschappij bestaat uit 13 teams waaronder het team Participatie. Het team Participatie ondersteunt uitkeringsgerechtigden bij het vinden van betaald of onbetaald werk. Werk, in welke vorm dan ook, is voor iedereen een belangrijk onderdeel in het leven. Hieraan een bijdrage kunnen leveren geeft veel voldoening! Voor het Team Participatie zijn wij op zoek naar een


Wat ga je doen?

Het voelt als een overwinning als je iemand met een beperking aan werk helpt. Maar die overwinning krijg je niet cadeau. Werken als klantmanager vraagt alles van je creativiteit, je mensenkennis, je overtuigingskracht en je expertise. Je gaat aan de slag met een eigen caseload van een kleine 80 mensen. Een deel werkt, een ander deel nog niet. Daar ligt de grootste uitdaging. Wat kunnen ze? Wat willen ze? En welke baan zou eventueel bij hen passen?


Met jouw kwaliteiten weet je hen daar optimaal op voor te bereiden. Soms door te coachen, een andere keer door hen via vrijwilligerswerk structuur bij te brengen. Eenmaal in contact met een potentiële werkgever kijk je in hoeverre de baan aansluit bij de persoon. En welke aanpassingen eventueel nodig zijn met het oog op hun beperking. Je zoekt actief mee naar oplossingen. Is die plaatsing gerealiseerd, dan werk je het administratieve traject verder af. Regelmatig onderhoud je daarna als jobcoach het contact met werkgever en cliënt: loopt het op het werk, wint je cliënt aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid?


Tot zover het ideaalplaatje. Want reken erop dat je voor teleurstellingen komt te staan. Een werkgever kan er alsnog vanaf zien. Je kandidaat haakt af na een paar weken. Of er dient zich lange tijd geen geschikte baan aan. En dát zijn juist de momenten waarop jij als klantmanager het verschil kunt maken. Omdat die situaties je creativiteit prikkelen, omdat je gelooft in het talent van je kandidaat die je hebt gevonden, omdat je begrijpt dat iedereen zingeving uit zijn of haar werk haalt.


Op die momenten zet je door. Niet alleen omdat je weet dat het moment van die overwinning een keer komt, maar ook omdat klantmanager een baan is waarin je veel kanten van jezelf kunt laten zien. Het is continu schakelen op een dag. Je bent coach en bemiddelaar. Je bent gesprekspartner en expert in loonkostensubsidies. Je spreekt ouders, verzorgers, werkgevers, zorgverleners en andere partijen. Werk dat afwisselend is, maar vooral werk dat je niet loslaat. Want met je sociaal-maatschappelijke hart dat klopt voor deze doelgroep stop je niet voordat je die ene kandidaat op zijn of haar plek hebt.


Wat vragen wij van je?

l Je werkt en denkt op hbo-niveau.

l Je hebt ervaring in het werken met en plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking naar (gesubsidieerd) werk.

l Je moet overweg kunnen met uiteenlopende cliënten, van licht verstandelijk gehandicapt tot mensen met autisme, van ex-verslaafden tot ex-gedetineerden.

l Je weet alles van de (sociale) wetgeving rondom de Participatiewet.

l Kennis van het cliëntsysteem Suite is een pre.

l Je werkt gestructureerd en planmatig.

l Je laat je niet remmen door beperkingen, maar ziet mogelijkheden, kansen en oplossingen.

l Je bent niet alleen sociaal-maatschappelijk bewogen, je snapt ook dat je aan doelen moet beantwoorden.


Must haves (knockouts)?

·        Ervaring met de doelgroep.

·        Ervaring met Suite.

·        Goed zelfstandig kunnen werken.

·        Ervaring binnen gemeente.


Pre's?

·        Woonachtig in de regio.


Sollicitatie deadline is maandag 7 december om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten