Gemeenteprojecten

Jurist Vergunningen, Toezicht & Handhaving

Geplaatst 16 jul. 2020
Project ID: YIS000114
Plaats
Deurne
Duur
3 maanden
(1 aug. 2020 - 31 okt. 2020)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

Vind je het leuk om met het PIT (Peelland Interventie Team) het veld in te gaan? Zoek je altijd naar oplossingen? Denk je graag out-of-the box en vanuit een creatieve invalshoek? Dan pas je als jurist VTH bij ons!


Als team VTH behandelen we handhavingszaken op diverse beleidsterreinen met uitzondering van milieuzaken. Je bent verantwoordelijk voor alle voorkomende juridische werkzaamheden zoals het opstellen van vooraankondigingen, behandelen van zienswijzen, opstellen lasten onder dwangsom en bestuursdwang. Je hebt veel contact met belanghebbenden en de toezichthouders.


Je verdedigt primaire besluiten bij bezwaar en (hoger) beroep tegen vergunningverlening. Je verzamelt alle kennis en informatie rond de zaken die je behandelt. Je bent analytisch en houdt overzicht in het bewaken van de juridische termijnen.


Je werkt veel samen met collega’s uit je team, van andere afdelingen en met verschillende instanties. Daarnaast ben je vraagbaak en geef je gevraagd en ongevraagd juridisch advies aan vergunningverlening en toezicht en vervul je de rol als adviseur voor het gemeentebestuur.


Je bent enthousiast, neemt initiatief en brengt een vernieuwende en frisse blik mee vanuit een flexibele denkrichting. Daarnaast vind je het interessant om bezig te zijn met zaken als Bibob, ondermijning, kinderopvang of de implementatie van de omgevingswet. Jij weet als geen ander dat integraal werken van groot belang is en je hebt dit hoog in het vaandel staan.Wat neem je mee als Jurist Vergunningen, Toezicht en Handhaving?

-     Een afgeronde juridische opleiding op tenminste HBO niveau, gericht op het vakgebied.

-     Minimaal 2 jaar werkervaring.

-     Kennis van het (algemeen) bestuursrecht.

-     Je behoudt steeds het overzicht, neemt regie, voelt je verantwoordelijk en zorgt dat de klant goed geholpen wordt.

-     Je bent een stevige sparringpartner voor bestuur en externe partijen en je hebt gevoel voor bestuurlijke belangen.

-     Je bent in staat verschillende belangen tegen elkaar af te wegen en dan je eigen weg te kiezen.

-     Je hebt goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat alle materie mondeling en schriftelijk te vertalen in een voor bestuur, collega’s en inwoners te begrijpen verhaal.


Pas jij binnen onze organisatie?

De gemeentelijke organisatie is continu in ontwikkeling. Onze medewerkers zorgen voor deze ontwikkeling. Wij zijn daarom op zoek naar een nieuwe collega die werkt volgens onze BROS-kernwaarden. Dit betekent dat je Bevlogen je werk doet, daarbij gefocust bent op Resultaat, en dat je Ondernemend te werk gaat door vooral de Samenwerking met bijvoorbeeld collega’s, inwoners en organisaties op te zoeken.  


Wie de gemeente Deurne is?

Deurne, een bruisende gemeente in Brainport Eindhoven met grote ambities. Deurne heeft een sterke centrale kern, goede voorzieningen en verbindingen, een gevarieerd landelijk gebied en levendige kerkdorpen met elk een eigen karakter. Met de blik naar buiten stimuleren we duurzame, toekomstgerichte oplossingen en bieden we ruimte voor innovatie. Samen denken we groot, als het bijvoorbeeld gaat om huisvesting voor iedereen en om de samenwerking binnen Brainport Eindhoven en Greenport. Soms is het ook belangrijk om “klein" te denken, als het gaat om maatwerk leveren. Wij zijn een gemeente die dicht bij de inwoner staat. Samen met inwoners en nieuwe collega’s willen wij zorgen voor een toekomstbestendig Deurne. Ga jij deze uitdaging met ons aan?


Deze vacature staat open ter vervanging van een langdurig zieke medewerker.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten