Gemeenteprojecten

Jurist Privaatrecht / Grondzaken & Vastgoed

Geplaatst 7 jul. 2021
Project ID: YIS 9098172
Plaats
Valkenswaard
Duur
7 maanden
(21 aug. 2021 - 11 mrt. 2022)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

Lokatie: Valkenswaard

Deadline: 14-7 11:00

Tarief: CAR UWO schaal 10


Dit is Valkenswaard

Valkenswaard heeft een echt Brabants karakter: hartelijk, groen en bourgondisch. Gelegen aan de zuidkant van Eindhoven, met 31.000 inwoners en een rijke natuur die in de top 10 van Europa schittert. Een enorm groene gemeente met kwaliteit voor leven, waarin het geweldig wonen, werken en recreëren is. Een mooie plek voor inwoners en bezoekers. Zeker voor jongeren en jonge gezinnen. Het Valkenswaard van nu staat krachtig door een rijk verleden. Ooit Europese hoofdstad van de Valkerij en nu bakermat van onder meer de innovatieve brainportindustrie: Valkenswaard bewijst al eeuwen vanuit niets, iets te kunnen maken. Een Valkenswaardenaar stroopt dan ook graag de mouwen op, en als het kan het liefst met elkaar. Zelfs op internationaal niveau, waar het bloemcorso en de paardensportevents op de kalender staan. Dit DNA voel je terug in onze gemeentelijke organisatie. We staan open voor wie er leeft, onderneemt of er gewoon graag komt. Samenwerken en samen iets maken, daar houden we van! Zo hebben we onze inwoners betrokken bij het opstellen van de Toekomstvisie 2030, die inmiddels al jaren ons richtsnoer is. De aansluitende kernwaarden Empathisch, Gelijkwaardig, Oplossingsgericht en Daadkrachtig bepalen hoe we te werk gaan. Er zijn al veel fans van Valkenswaard. Ben jij de volgende?

 

Dit is jouw nieuwe baan

Als juridisch medewerker grondzaken en vastgoed liggen je opleiding en ervaringen vooral op juridisch vlak en werk je aan boeiende opdrachten in de privaatrechtelijke sector. Je inzet is gericht op de privaat rechtelijke zaken binnen het cluster vastgoed waarin alle eigendommen van vastgoed en gronden zijn ondergebracht. Je hebt daarbij speciale aandacht voor diverse contractvormen en overeenkomsten binnen de vastgoedportefeuille waarvan het eigenaarschap binnen het cluster vastgoed is belegd.

Met jouw doelgerichte visie, daadkrachtige wijze, pragmatische blik en stressbestendige houding ben je in staat om juridisch en bestuurlijk complexe dossiers op te lossen. Je her-ontwerpt met een zakelijke benadering, in samenwerking met cluster vastgoed, het proces van aan- en verkopen en je zorgt ervoor deze processen juridisch verantwoord zijn. Je ziet erop toe dat contractanten verplichtingen nakomen en waar nodig behandel je claims. Je modelleert, beheert en implementeert alle bestaande contractvormen van de gemeente op het gebied van privaatrecht in de werkprocessen, waar nodig in samenwerking met de medewerker grondzaken bij complexere projecten. Je  hebt goed zicht op wat er privaatrechtelijk mogelijk is en wat er publiekrechtelijk is toegestaan, je denkt in oplossingen, bent scherp in je analyse en weet adviezen goed te verwoorden.

Deze eigenschappen en jouw politieke sensitiviteit zorgen ervoor dat je het proces van college-en raadvoorstellen zelfstandig en succesvol kan afhandelen.

In je rol van Senior medewerker ben je sparringpartner voor de teammanager en voor je collega’s. Je ondersteunt op gelijkwaardige manier collega’s in hun ontwikkeling, bent vraagbaak en klankbord voor het team, adviseert, geeft feedback en stuurt een aantal collega’s op empathische en inspirerende wijze aan. 


Voor tijdelijke inhuur:

De meest voorkomende werkzaamheden zullen bestaan uit het maken en checken van overeenkomsten (huur, pacht, anterieure overeenkomsten, opstalovereenkomsten, erfpacht etc.). Daarbij heeft de gemeente Valkenswaard een groot pachtareaal waar ook werkzaamheden uit voort zullen komen. Verder zijn er verschillende dossiers die lopen en dossiers die nog opgepakt moeten worden waarin niet enkel juridisch gekeken wordt, maar ook hoe een dossier het beste naar een goed einde voor de gemeente gebracht kan worden.

Er wordt door de medewerker die met verlof gaat een overdrachtsdocument gemaakt waar in verwoord de dossiers die de aandacht nodig hebben en de taken in de reguliere ondersteuning naar het team toe. Indien de kandidaat voor 28 augustus aanstaande beschikbaar is kan de huidige medewerker nog zorgdragen voor de overdracht.


Functie-eisen:

Het team bestaat uit een administratief medewerker, plan econoom, medewerker beheer en onderhoud, medewerker grondzaken, medewerker verhuur en een coördinator vastgoed. Een enthousiast team dat hard aan het werk is om het beheer op orde te krijgen waarin juridische ondersteuning nodig om  dossiers op orde te krijgen en gereed te zijn voor de toekomst met de nodige uitdagingen die er nog liggen. Een ervaren vastgoed jurist is hierbij gewenst om ook per direct de nodige know how en kennis te kunnen inbrengen. Je beschikt minimaal over een functie gerichte opleiding op hbo-niveau en hebt enige jaren relevante ervaring bij gemeenten, provincies of waterschappen. Je kent het werkveld van grondzaken en vastgoed als geen ander. Daarnaast ben je energiek, flexibel, dienstverlenend, ondernemend en je hebt gevoel voor werken in een team.


Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten