Gemeenteprojecten

Jurist Omgevingsrecht - Ruimtelijk Domein - Gemeente Zwijndrecht

Geplaatst 31 jan. 2020
Project ID: YIS00005
Plaats
Zwijndrecht
Duur
1 dag
(3 feb. 2020 - 4 feb. 2020)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

Wat ga je bij ons doen?

Als jurist bij onze gemeente ben je zowel inhoudelijk als procesmatig bezig, onder andere met het omgevingsrecht. Je gaat voor ons diverse (complexe) juridische dossiers behandelen. Je bent verantwoordelijk voor de afhandeling van bezwaar-, beroep-, en hoger beroep. Je pakt handhavingszaken die spelen in het Buitengebied en reguliere handhavingszaken op. Je kunt bestemmingsplannen verder in procedure brengen en het bestuur adviseren.

Je adviseert jouw collega's en het bestuur over juridische mogelijkheden en -onmogelijkheden, zonder daarbij aan het maatschappelijk effect voorbij te gaan. Je bent aanspreekpunt voor de collega's van de afdeling en andere afdelingen als het gaat om publiekrechtelijke onderwerpen. Waar nodig verstrek je gevraagd en ongevraagd  mondelinge- en schriftelijke informatie vanuit het vakgebied aan interne  en externe klanten.  en voert waar nodig overleg met diverse interne en externe samenwerkingspartners. Tevens zorg je er voor dat er sprake is van een uitmuntende dossieropbouw.

 

Wat neem jij mee?

·         Afgeronde opleiding WO Nederlands recht;

·         Minimaal 3 jaar werkervaring in voornoemde of soortgelijke functies bij een gemeentelijke organisatie;

·         Kennis van relevante wet- en regelgeving (Wro, Wabo, MOR, BOR, bestemmingsplannen, WOB, Gemeentewet en Awb,);

·         Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Het opstellen van kwalitatief hoogwaardige processtukken kost je geen moeite.

Je bent scherp en analytisch. Je bent je bewust welk maatschappelijk effect jouw rol heeft. Je hebt daarbij oog voor de Zwijndrechtse samenleving. Ook heb je kennis van en ervaring met het werken in een bestuurlijk-ambtelijk krachtenveld en een goed ontwikkeld gevoel voor bestuurlijk verhoudingen. Je hebt daarbij het lef om een bestuurder stevig te adviseren in de inhoudelijke overleggen. Je weet lastige boodschappen op een goede manier aan anderen over te brengen. En je bent flexibel en je kunt je goed aan veranderende omstandigheden aanpassen.

 

Waar kom je te werken?

Als jurist Omgevingsrecht ben je werkzaam op de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Deze afdeling bestaat uit 45 medewerkers. De afdeling bestaat uit 2 teams: Team Beleid en Accounts en Team Ruimtelijke Ordening. Jij komt te werken in het team Ruimtelijke Ordening dat bestaat uit 23 medewerkers. Binnen het Team Ruimtelijke Ordening houden we ons bezig met GEO, planologie, advisering op en verlenen van omgevingsvergunningen, handhaving en juridische advisering.

 

Wie zijn wij?

De gemeente Zwijndrecht stimuleert samenwerking bij de uitvoering van het werk tussen en met inwoners, ondernemers en andere organisaties. Wij zien hen niet meer als klanten met vragen, maar als belangrijke partners met kennis en kunde.

Wij geloven in de kracht van de samenleving voor antwoorden op (toekomstige) maatschappelijke vragen en opgaven. Als gemeente hebben we hierbij de kennis, initiatieven, nieuwe ideeën en inzet vanuit de samenleving nodig. Samen zijn we beter in staat om te reageren en in te spelen op dit soort opgaven. In Zwijndrecht noemen wij deze manier van werken samenlevingsgericht werken. Wij willen ons hierin de komende tijd verder ontwikkelen. Wij zoeken collega's die hieraan hun steentje willen bijdragen!

 

Wat bieden wij jou?

Je krijgt een afwisselende en uitdagende functie voor 24 uur per week binnen een ambitieuze organisatie in ontwikkeling én met volop ontwikkelingskansen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten