Gemeenteprojecten

Jurist Handhaving

Geplaatst 7 apr. 2020
Project ID: YIS00038
Plaats
Alblasserdam
Duur
6 maanden
(1 mei 2020 - 1 nov. 2020)
Uren/week
28 hrs/week
Tarief
0 - 63 €/hr

Wij zoeken een constructieve en oplossingsgerichte Jurist handhaving in ons team 'Financiën & Control' (= F&C). Als jurist ken je de wet- en regeling waaraan gemeenten moeten voldoen en heb je specifiek juridische kennis en ervaring op het gebied van handhaving. Je staat het afdelingshoofd en collega's die bezig zijn met handhaving bij en helpt om zaken in de uitvoering juridisch goed te regelen. Naast de werkzaamheden op het gebied van handhaving werk je ook samen met de juridisch controller aan meer algemeen juridische zaken.


Je weet de wereld achter de wet- en regelgeving te vertalen naar de dagelijkse praktijk en eenvoudig en begrijpelijk uit te leggen aan collega’s uit de organisatie. Je bent een schakel tussen de organisatie en de specialisten bij het team Inkoop en het Juridisch Kenniscentrum Drechtsteden.Wat neem je mee?

  • Ervaring als behandelaar van handhavingszaken op het gebied van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), bijzondere wetten (o.a. Drank-en Horecawet, Opiumwet) en Openbare orde en veiligheid.
  • Je geeft adviezen over de uitvoerbaarheid of handhaafbaarheid van regels en je denkt mee in de verbetering van het werkproces handhaving.
  • Een relevante juridische opleiding op HBO of WO niveau zoals bestuursrecht.
  • Aantoonbare werkervaring als jurist handhaving bij een gemeente.
  • Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend.
  • Je bent in staat om het Nederlands recht en inhoud met elkaar te verbinden en hebt oog voor de ambities en doelen die de gemeente wil bereiken.
  • Je bent in staat de wereld achter de wet- en regelgeving eenvoudig en begrijpelijk uit te leggen aan collega's in de gehele organisatie.
  • Je weet van aanpakken en hebt hierbij een oplossings- en resultaatgerichte instelling.
  • Jouw mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden zijn uitstekend. 


Wie zijn wij?

Alblasserdam heeft ruim 20.000 inwoners. Het is een bedrijvig en karaktervol dijkdorp met een krachtig arbeidsethos. Er is een sterke sociale gemeenschapszin met levensbeschouwelijke diversiteit. Alblasserdam is onderdeel van het strategisch belangrijke Drechtstedengebied en ligt in het poldergebied Alblasserwaard. De gemeente Alblasserdam werkt nauw samen met haar inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. 'Samen Maken we Alblasserdam' is het motto van de opgestelde Samenlevingsagenda.


De ambtelijke organisatie van Alblasserdam bestaat uit ruim 80 vaste medewerkers en een aantal externe medewerkers. Wij zijn de afgelopen jaren een nieuwe fase ingegaan als het gaat om organisatieontwikkeling. Het werken in verschillende teams, het benutten van talent en persoonlijke ontwikkeling staan centraal. Wij zijn een bewegende organisatie die te werk gaat vanuit de waarden verbindend, betrokken, verantwoordelijk, gedreven en lef. Waarbij Alblasserdam zich ontwikkelt naar een wendbare organisatie; die flexibel inspeelt op de veranderende vraag en nieuwe behoeftes van de maatschappij. Onderdeel van deze ontwikkeling is dat wij meer in teams gaan samenwerken en op termijn de afdelingsstructuur gaan loslaten.Waar kom je werken?

Je komt te werken binnen het team Financiën & Control dat bestaat uit 6 ervaren controllers en adviseurs. De meer complexe omgeving waarin Alblasserdam opereert vraagt om verbreding van de aandachtsgebieden van het team van pure financial control en project control, naar meer business control, beleidscontrol en juridisch control.


Er wordt gewerkt in verbinding met andere teams, de regio Drechtsteden, de regio Zuid-Holland Zuid en andere externe partijen.


Je werkt specifiek samen met collega's van handhaving, de juridisch controller en collega's van het team Juridisch Kenniscentrum Drechtsteden waar de uitvoering van de juridische advisering is ondergebracht.


We werken op diverse locaties in de samenleving. We hebben tenminste één uitvalsbasis waar we elkaar kunnen blijven ontmoeten, want contact houden met de collega's en elkaar blijven ontmoeten vinden we belangrijk.Wat bieden wij jou?

Wij zoeken een kandidaat die de functie voor 24 tot 32 uur per week kan invullen gedurende een periode van zes maanden (starten per 1 mei 2020). Een verlenging van de opdracht is mogelijk en zal ruim voor afloop van de contractperiode worden besproken.Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten