Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Jurist Handhaving Gemeente Vught

Geplaatst 13 mrt. 2020
Project ID: YIS00012
Plaats
Vught
Uren
10 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 8 feb. 2020
Einde: 1 aug. 2020
Tarief
Onbekend

Werkzaamheden:

Als senior juridisch handhaver krijg je te maken met complexe, politiek gevoelige en vaak langlopende handhavingszaken. Je overlegt met partijen die betrokken zijn bij het proces om te bekijken op welke wijze aan verzoeken tegemoet kan worden gekomen. Indien nodig vertegenwoordig je de gemeente in bezwaar-, beroep- en hoger beroepzaken. Je adviseert de burgemeester over de toepassing van handhavingsinstrumenten. Als senior vervul je een vraagbaakfunctie voor medewerkers van de gemeente op het gebied van handhaving en denk je mee over oplossingen. Je geeft juridische adviezen over zaken en besluiten en hebt nauw contact met andere teams om zaken tot een goed einde te brengen.

 

Wij vragen: 

·   Je beschikt over een relevante juridische opleiding en een HBO/WO-werk- en denkniveau.

·   Je hebt kennis van wet- en (beleids)regelgeving op het gebied van de WABO, APV, milieu en brandveiligheid.

·   Je bent initiatiefrijk, flexibel, kunt prioriteiten stellen en bent ‘omgevingsbewust’.

·   Je kunt je uitstekend uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk.

 

Toelichting:

Op dit moment gaat de sr. Jurist in vaste dienst een project draaien, waar hij 8-12 uur in de week druk mee zal zijn. Zijn reguliere werkzaamheden blijven vervolgens een deel liggen. De handhavingsjurist die we inhuren kan dan lopende dossiers mee afhandelen, zodat het werk gewoon doorgaat. Daarnaast hebben wij een junior jurist aangenomen die ook met enige regelmaat vragen heeft. Ook daar zal de jurist een stukje vraagbaak voor zijn.

De kans is reëel (hangt af van budget, én het tarief) dat de opdracht op termijn gewoon volledig 16 uur per week wordt.