Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Juridisch adviseur Omgevingsrecht (16/11/2022)

Posted Nov 17, 2022
Project ID: YIS 9124028
Location
Groningen, Groningen
Timeline:
1 year
Starts: Jan 1, 2023
Ends: Dec 31, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown

Startdatum inzet: 1-1-2023

Einddatum inzet: 31-12-2023

Thuiswerken is 1 dag per week mogelijk. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die 36 uur beschikbaar is. Bij gebrek aan geschikte fulltime kandidaten is 27 uur (3x9) ook een optie.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.

 

Jij vindt het allerbelangrijkste dat onze inwoners veilig kunnen wonen, werken en recreëren in onze gemeente. Zodra er meldingen komen waarbij de veiligheid in de fysieke leefomgeving, in welke vorm dan ook, in het gedrang komt, gaat jouw juridische hart voor rechtvaardigheid sneller kloppen. Jij weet als de beste hoe het omgevingsrecht en straks Omgevingswet in elkaar zit. Je bent doorgewinterd in je vak en zoekt meer complexiteit. Daag je zelf uit en word onze nieuwe collega!

 

Of het nou gaat om discussies tussen buren of de schutting te hoog is, of het veilig reilen en zeilen op een groot bouwterrein: jij zet je tanden in het juridische aspect. Om de leefomgeving vanuit de juridische spelregels zo veilig mogelijk te houden. 

 

Jij

·       Bent de vraagbaak voor vergunningverleners, toezichthouders en handhavers op het gebied van Omgevingsrecht en aanpalende regelgeving;

·       Stelt verweerschriften op ten behoeve van ingediende bezwaren;

·       Vertegenwoordigt namens het college in rechte bij de adviescommissie bezwaarschriften, rechtbank en afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State;

·       Jij stelt diverse handhavingsbesluiten op en bewaakt de wettelijke termijnen;

·       Verstrekt gevraagd en ongevraagd advies/informatie over de strategische/tactische benadering van complexe handhavingscasussen aan.

 

Jij regisseert en geeft advies over complexe handhavingszaken op het gebied van omgevingsrecht en aanpalende regelgeving zoals de Wet kwaliteitsborging, Bouwbesluit en APV en werkt samen met vergunningverlening, kamerverhuur, inspectie waarbij je kunt sparren met je collega juridisch adviseurs. Je behandelt handhavingsverzoeken, Woo verzoeken en draagt je steentje bij aan Ombudsman-onderzoeken.

Je bent analyserend en adviserend als juridisch expert en je komt met een inhoudelijke onderbouwing. Jij doet recht aan iedere onveilige situatie, melding of verzoek die jouw bureau passeert en hebt daarbij een pro- actieve houding.

 

Wij vragen

·       Een afgeronde opleiding HBO-Rechten met relevante werkervaring of een WO diploma rechten bij voorkeur met een specialisatie in het omgevingsrecht;

·       Actuele kennis van en ruime ervaring met de Wabo, Algemene wet bestuursrecht, APV, Bouwbesluit en actuele kennis van de toekomstige Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging.

 

Similar projects

+ Search all projects