Gemeenteprojecten

Informatieadviseur

Geplaatst 5 okt. 2020
Project ID: YIS000189
Plaats
Dordrecht
Duur
5 maanden
(13 okt. 2020 - 31 mrt. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Weet jij uitstekend te adviseren op het gebied van processen, informatiemanagement, zaakgericht werken, digitale informatie en archivering? Ben jij een positief ingestelde, gedreven en energieke Informatieadviseur met een proactieve werkhouding gericht op kwaliteit, continu verbeteren en resultaat? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat ga je doen?

Als informatieadviseur draag je bij aan een optimale (digitale) informatiehuishouding. Het is jouw taak om een brug te slaan tussen de business en informatie(systemen). Je bent een professionele gesprekspartner bij complexe informatievraagstukken. Je bent in staat te adviseren over informatiewetgeving en kan de gevolgen hiervan voor de digitale informatiehuishouding in kaart brengen.

Je weet uitstekend de verbinding met de klant te maken en met goed luisteren en doorvragen beoordeel je de wens of vraag van de klant om die vervolgens te analyseren en te vertalen naar proces- en/of systeemaanpassingen. Je adviseert proceseigenaren over het inrichten, optimaliseren en verbeteren van processen of systemen. Optimale toegang voor klantorganisaties tot de juiste betrouwbare informatie is iets waar jij je hard voor maakt.

Als informatieadviseur vervul je een belangrijke rol bij een optimale uitvoering van zaakgericht werken, digitaal werken en de digitale archivering van informatie. Je adviseert de klant over de inrichting van de informatiestromen en het gebruik van het zaak- en archiefsysteem. Je zorgt voor integrale kwaliteitsborging en je neemt belangrijke aspecten op het gebied van digitale archivering, privacy en informatieveiligheid mee in jouw deskundige advisering.

Je adviseert en ondersteunt meerdere projecten vanuit het perspectief van informatiemanagement. Tevens neem je deel aan diverse (in- en externe) overleggen en ben je goed op de hoogte van de trends en ontwikkelingen op het gebied van informatiemanagement. Ook draag je bij aan de verdere professionalisering van het team informatieadvisering en ben je sparringpartner voor je teamleden.

 

Wat neem je mee?

Wij zijn op zoek naar een betrokken informatieadviseur met uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden. Je beschikt over overtuigingskracht en bent gewend te schakelen tussen een grote diversiteit aan gesprekspartners met verschillende achtergronden. Analytisch, service- en resultaatgericht zijn eigenschappen waarin jij jezelf herkent. Je werkt zelfstandig, fungeert als sparringpartner en zoekt de samenwerking met andere adviseurs en medewerkers. Je bent in staat tegenstrijdige belangen af te wegen (complexiteit) en hier flexibel mee om te gaan. Je bent in staat om jouw netwerk in zowel het vakgebied alsmede met klanten goed te onderhouden.

 

Vereisten

·        Je hebt een afgeronde hbo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van informatiemanagement of procesmanagement;

·        Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare functie met advisering met betrekking tot de meest complexe informatievraagstukken;

·        Je hebt bij voorkeur ervaring met het werken bij de overheid of gemeente en kennis van (ontwikkelingen binnen) de gemeentelijke informatiestromen;

·        Je hebt ervaring met zaakgericht werken en digitaal werken en kennis van wetgeving rondom digitale archivering;

·        Je bent bekend met zaak- en archiefsystemen en andere aanverwante applicaties;

·        Je bent goed op de hoogte van landelijke ontwikkelingen en recente informatiewetgeving;

·        Je bent een procesdenker bij voorkeur met een LEAN-achtergrond;

·        Ervaring met projectmatig werken en met BiSL, ITIL of gelijkwaardig is een groot pluspunt;

 

Waar kom je te werken?

Het Servicecentrum Drechtsteden (SCD) is de verbindende kracht achter zeven gemeenten en een aantal regionale organisaties binnen de Drechtsteden. We bieden ondersteunende diensten op het gebied van Financiën, Juridische Zaken, Personeel & Organisatie, Facilitair Management, ICT, Documentaire Informatie Voorziening, en Communicatie.

Naast het leveren van kwaliteit in dienstverlening staan plezier in het werk en de persoonlijke ontplooiing van onze medewerkers centraal. Iedere uitdaging binnen onze regio is een kans om jouw talent verder te ontwikkelen. Wij zijn ondernemend. Bij ons mag je vragen stellen maar durf vooral ook te doen.

In onze organisatie werken we met vier kernwaarden die ons richting geven: Professioneel, Empathisch, Eigenaarschap en Lef. We gaan ervan uit dat deze ook voor jou vanzelfsprekend zijn in je werk en in je samenspel met collega's en onze klanten.Wat bieden we jou?

Werken in een organisatie met volop ontwikkelingskansen en ruimte voor eigen inbreng. De rechtspositie van de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden is van toepassing. Je krijgt een aanstelling voor een jaar waarna er bij goed functioneren, en afhankelijk van de behaalde resultaten, gekeken wordt naar de mogelijkheid van verlenging dan wel vaste indiensttreding. 


Let op: deadline sollicitatie woensdag 7 oktober om 12:00 uur. Hoe eerder je solliciteerd, hoe beter!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten