Gemeenteprojecten

Handhaver sociaal domein

Geplaatst 25 sep. 2020
Project ID: YIS000178
Plaats
Dordrecht
Duur
3 maanden
(12 okt. 2020 - 31 dec. 2020)
Uren/week
34 hrs/week
Tarief
Unknown

Je bent een handhaver die onderzoek doet naar de rechtmatigheid van bijstandsuitkeringen. Je hebt een 'open mind', bent communicatief sterk en gericht op samenwerking. Je bent professioneel en respectvol naar onze klanten.

 

Waar kom je te werken?

De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Zij heeft tot doel burgers in de Drechtsteden die een beroep op haar doen, zo veel mogelijk weer zelfstandig te kunnen laten leven, werken en wonen.

Bij de Sociale dienst werken ruim 300 medewerkers. Samen werken zij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers. De dienst streeft er hierbij naar dat de dienstverlening meerwaarde biedt voor de klant en bezoeker tegen zo laag mogelijke kosten. Daarom wordt voortdurend gewerkt aan kwaliteit, snelheid, betrouwbaarheid en innovatie en leren we graag van anderen door met hen in contact te treden.

Het team Handhaving bestaat uit 15 personen en maakt binnen de Front Office Werk & Inkomen onderdeel uit van de afdeling Onderzoek & Ondersteuning.

 

Wat ga je doen?

Als handhaver onderzoek je de rechtmatigheid van bijstandsuitkeringen op basis van onderzoek, gesprekken, waarnemingen en huisbezoeken. Je bent in staat om handhaving in een brede context te bezien, wat een nauwe interne en externe samenwerking verlangt. Intern betreft dit niet alleen je collega's binnen het team Handhaving, maar ook andere afdelingen zoals de Front Office, Back Office en Bezwaar en Beroep. Extern onderhoud je contact met diverse organisaties zoals de gemeente, belastingdienst, politie, woningstichtingen en andere hulpverleningsinstanties of maatschappelijke organisaties.

In de onderzoeken confronteer je in geval van onrechtmatigheid of fraude, de klant op een professionele en respectvolle manier met jouw bevindingen.

Na je onderzoek zorg je voor een nauwkeurige, objectieve en feitelijke rapportage. Afhankelijk van je bevindingen adviseer je vervolgens de regisseur Werk & Inkomen of de consulent WMO of ABS over de vorm van beëindiging, wijziging, terugvordering of ongewijzigde voortzetting van de uitkering.

Tot slot maak je als handhaver deel uit van een intern Multi Disciplinaire Team (MDT). Binnen de Sociale Dienst Drechtsteden willen we hiermee door bundeling van verschillende vakgebieden een brede, accurate dienstverlening verzorgen.

 

Wat neem je mee?

·        Tenminste 2 jaar ervaring als handhaver en toezichthouder;

·        Kennis en ervaring met de diverse doelgroepen;

·        Afgeronde Hbo-opleiding, in een juridische richting aangevuld met actuele Sociaaljuridische kennis;

·        Ruime kennis van de Algemene Wet Bestuursrecht, de Participatiewet en overige relevante wetgeving zoals de IOAW, IOAZ zelfstandigen en WMO.

·        Kennis van GWS-4all, Suwinet en Microsoft Office;

·        Bereid om incidenteel in de avonduren en/of weekenden te werken.


Je bent stevig, flexibel in je gedrag en in je communicatie. Je hebt een zelfverzekerde en doortastende persoonlijkheid en weet anderen op verschillende niveaus te overtuigen en vertrouwen te winnen. Dit doe je vanuit een klantgerichte instelling. Je bent een proactieve teamplayer die met enthousiasme en vernieuwende ideeën in staat is om samen met collega’s te werken aan de doorontwikkeling van het taakveld en de afdeling.

 

Wat bieden we jou?

  • Een tijdelijk opdracht voor min. 3 maanden met de optie op verlengen.
  • Aantal uren p/w: 32-36

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten