Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelnce secretaris Q-team (zzp)

Geplaatst 21 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130520
Plaats
Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 apr. 2023
Einde: 31 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 mrt. 2023 12:00
  • tijdelijke vervanging ivm uitval huidige secretaris

  • einddatum in overleg

  • aantal uur 24; hybride werken mogelijk mits in overleg met de unit.

Ambtelijk secretaris Q-team Rivium

Ben jij onze toekomstige secretaris van het Q-team Rivium ? En wil jij met je kennis bijdragen aan de uitdagende ambities op het gebied van de fysieke leefomgeving voor de gemeente Capelle aan den IJssel.

Wij zoeken een ervaren secretaris op het gebied van welstand. Rivium is de nieuwste woonwijk van Capelle aan den IJssel in wording. De gemeente werkt samen met ontwikkelende partijen aan een grootschalige transformatie van dit gebied. Maar liefst 5.000 nieuwe woningen moeten hier komen in een grote stedelijke dichtheid, innovatief openbaar vervoer, voorzieningen en groen.

De functie

Als ambtelijk secretaris het Q-team maak je deel uit van het team Stedenbouw van de afdeling Stadsontwikkeling. In dit team zitten stedenbouwers, landschapsarchitecten, architecten die werken aan de kwaliteit van onze stad.

In deze functie bereid je vergaderingen van het Q-team Rivium voor, bent daarbij actief aanwezig en maakt de verslagen ervan. Daarnaast kan je worden gevraagd kleinere plannen zelfstandig aan de nota Beeldkwaliteit te toetsen. Tevens voer je oplossingsgericht (voor-)overleg binnen de organisatie en met aanvragers/ontwerpers (particulieren, bedrijven, gemeente, etc.). Ook geef je (on)gevraagd advies over proces- en beleidsverbeteringen met betrekking tot het proces welstand en draag je bij aan mogelijke wijzigingen in het kader van de Omgevingswet. Hierbij betrek je de hele keten. 

Kennis en ervaring

·        Je bent bij voorkeur architect maar hebt in ieder geval een afgeronde relevante HBO/WO opleiding (bijvoorbeeld Bouwkunde of architectuurgeschiedenis).

·        Je kan vlot en goed tekeningen lezen.

·        Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift vlekkeloos.

·        Je hebt bij voorkeur ervaring in het voeren van oplossingsgericht overleg binnen gemeentelijke organisaties, met burgers, ondernemers en ontwerpers.

·        Je beschikt over een goede kennis van relevante regelgeving en weet welke ontwikkelingen er zijn op dit gebied.

·        Je hebt bij voorkeur ervaring of kennis van het welstandswerk (bijvoorbeeld als lid van een welstandscommissie of als ambtelijk secretaris).

·        Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor maatschappelijke, bestuurlijke en politieke ontwikkelingen en verhoudingen.

·        Je hebt affiniteit met hedendaagse architectuur.

·        Kennis van onze gemeente is een pré.

Daarnaast:

  • ben je een enthousiaste medewerker die zowel uitsteking in teamverband als zelfstandig kan werken.

  • ben je stressbestendig, creatief, flexibel, kan je goed luisteren, ben je omgevingsbewust, daadkrachtig en heb je gevoel voor humor.

  • denk je in mogelijkheden en kansen en neem je initiatief. Je bent bovendien klant- en servicegericht.

  • Heb je overtuigingskracht en plannen en organiseren gaat je makkelijk af.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten