Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelancer programmaondersteuner mobiliteit (zzp)

Geplaatst 11 feb. 2022
Project ID: YIS 9109397
Plaats
Maasdam
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 14 feb. 2022
Einde: 13 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline Sollicitatie: 18-02-2022 10:00 uur

Startdatum inzet: zsm

Einddatum inzet: 13-08-2022

Uren per week: 32

Ben jij een kei in multitasken en organiseren? Weet jij moeiteloos alle ballen in de lucht te houden? Vind je het leuk om als spin in het web te functioneren in een programmateam? Voel jij je op je best in een omgeving waar niet alle kaders vast staan en ruimte is om te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Voor het programma wonen en mobiliteit zoeken we een Programmaondersteuner Mobiliteit.

 

De organisatie 

De nieuwe gemeente Hoeksche Waard bestaat sinds 1 januari 2019 en biedt volop kansen aan enthousiaste en betrokken professionals. De Hoeksche Waard is een unieke streek met ruim 87.000 inwoners aan de rand van de Randstad, waar de vergezichten altijd dichtbij zijn. Groot en klein, je vindt het in de Hoeksche Waard. Een gebied met kreken, polders, dijken, ruimte, karakteristieke dorpen met hechte gemeenschappen. Maar ook ondernemerszin, duurzame en innovatieve landbouw. Een werkgever waar je trots op mag zijn!

 

Het Programma Mobiliteit is in het leven geroepen om de mobiliteit van inwoners en bedrijven te behouden en waar mogelijk te versterken. Als Programmaondersteuner zet je je in voor het behalen van de ambities en doelen zoals deze zijn beschreven in het Programmaplan Mobiliteit en ontwikkelt zelfstandig activiteiten die hierbij passen. Binnen team Strategie val je onder directe verantwoordelijkheid van de gemeentesecretaris, en je hebt regelmatig (meerdere keren per week) contact met de portefeuillehouder. De werkzaamheden bestaan uit praktische ondersteuning (agendavoering/verslaglegging) en het meedraaien in sleutelprojecten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan renovaties van grote infrastructurele werken, het realiseren van een randweg en grote gebiedsontsluitingen. Voor deze projecten schrijf je o.a. mee aan offertes en organiseer je participatieavonden met inwoners. 

 

Wat ga je doen?

De programmaondersteuner vervult een sleutelrol binnen het programma en functioneert als bruggenbouwer. Het programma bestaat uit een integraal programmateam dat wordt aangestuurd door een programmamanager. De taken van een ondersteuner zijn breed en afwisselend:

•   je denkt mee, werkt mee en organiseert verschillende activiteiten, bijeenkomsten en acties die voortkomen uit de projecten die binnen het programma vallen. Je zet de afgesproken acties uit en zorgt dat acties volgens afspraak worden uitgevoerd.  

•   werkt zelfstandig lichte bestuurlijke vraagstukken uit;

•   je ondersteunt de programmamanager administratief (afspraken, factuurafhandeling, e.d.);

•   adendavoering en verslagleggingvan het wekelijks Stafoverleg met de wethouder;

•   meedenken over de strategische vraagstukken op het gebied van mobiliteit en beleid hierop formuleren;

•   Je bereid de bestuurlijke overleggen over wonen en mobiliteit voor; 

•   helpt in het aanbrengen van structuur binnen de (programma)organisatie;

•   zorgdraagt voor de ontwikkelingen van standaarden en procesbeschrijvingen;

•   eventuele knelpunten in processen signaleert en hiervoor oplossingen aandraagt;

•   communiceert naar/met verschillende doelgroepen, intern en extern;

•   onderdelen van de programma-/projectadministratie onderhoudt;

•   meedraaien in de projectteams van grote projecten;

•   uitvragen en begeleiden van externe onderzoeken;

•   leiden van het proces rondom de Energyhub, waarin collega-ambtenaren zitting hebben.

 

Waar ga je werken?

Als programmaondersteuner werk je vanuit het team strategie aan teamoverstijgende vraagstukken. Het team strategie bestaat uit strategisch adviseurs en regisseurs die zorgen voor initiatie en sturing op strategische opgaven, bestuurs- en directieadvisering en (boven)regionale positionering. Het team richt zich op strategische vraagstukken zoals de hoofddoelen van het gemeentebeleid, opstellen van de strategische agenda, formuleren en uitzetten van maatschappelijke opgaven, implementeren van dorpsgericht werken en positionering van de gemeente in de regio. Het team adviseert rechtstreeks aan directie en bestuur en werkt in nauw samenspel met alle lagen van de organisatie. Het team werkt vanuit het gedachtegoed van zelforganisatie.

 

Wie ben jij?

Je bent een energiek, creatief, nuchter en ondernemend persoon. Je komt als denkende doener uitstekend tot je recht binnen een informele organisatie die in ontwikkeling is. Je houdt van onontgonnen vraagstukken, je kan snel schakelen, plannen en organiseren. Ook ben je proactief en nieuwsgierig, prettig assertief en je gaat oplossings- en resultaatgericht te werk.

Je bent gestructureerd en politiek sensitief.

 

Je hebt:  

•   HBO+/WO werk- en denkniveau

•   Affiniteit met ruimtelijke vraagstukken

•   Goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk

•   Brede interesse en een helicopterview met oog voor detail

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten