Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance/ZZP WMO consulent (begeleidingstaken)

Geplaatst 3 sep. 2021
Project ID: YIS000725
Plaats
Gemert
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 13 sep. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
40 - 55 €/uur

Sollicitatie deadline: 08-9-2021 15:00

 

Jouw uitdaging 

 

Als consulent is het jouw taak de inwoners te informeren en adviseren over de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het gehele afhandelingstraject van de binnenkomende WMO-aanvragen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan aanvragen voor begeleiding, vervoersvoorzieningen en aanvragen voor huishoudelijke ondersteuning. 

Je werkt vanuit de kantelingsgedachte waarbij je samen met de zorgvrager (en eventuele mantelzorgers) de zorgvraag integraal bekijkt en alle leefdomeinen van de zorgvrager in beeld brengt. Je bekijkt welke mogelijkheden de zorgvrager zelf heeft, de mogelijkheden van zijn of haar netwerk en waar algemene voorzieningen hulp kunnen bieden.  

Als consulent ben je dus verantwoordelijk voor het proces van de melding tot en met de beschikking. Je doet zorgvuldig onderzoek. Dit betekent dat je een goed gesprek met de zorgvrager voert, je zo nodig op huisbezoek gaat en advies inwint. Alle onderzoeksresultaten leg je vast in een rapportage. Tot slot beoordeel je en motiveer je schriftelijk wat er nodig is om de zelfredzaamheid van de zorgvrager te bevorderen. Dit leg je vast in een beschikking. 

 

Jouw profiel 

  • Een relevante HBO opleiding;
  • Kennis van de WMO 2015 (nieuwe en reguliere taken). Kennis van inkomensondersteunende regelingen is een pré;
  • Ervaring met begeleiding is een absolute must!
  • Goede redactionele, communicatieve en onderhandelingsvaardigheden;
  • Een zakelijke, kritische en collegiale werkhouding;
  • Empathisch vermogen, co-creatief, daadkracht, onbevooroordeeld, verbindend  vermogen.

 

Mogelijkheid tot thuiswerken na de inwerkperiode. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten