Gemeenteprojecten

Freelance/ZZP Klantmanager Inkomen

Geplaatst 27 aug. 2021
Project ID: YIS 9100351
Plaats
Zuid-Holland
Duur
5 maanden
(11 okt. 2021 - 28 feb. 2022)
Uren/week
34 hrs/week
Tarief
40 - 58 €/hr

Sollicitatie deadline: 02-9-2021 10:00

 

Description:

Als klantmanager Inkomen werk je binnen team Inkomen. Dit team bestaat uit klantmanagers, administratieve ondersteuning en uitkeringsadministratie. Binnen dit team maak je onderling afspraken, geef je elkaar feedback, leer je van je fouten en vier je gezamenlijk successen. Er is een nauwe samenwerking met andere gemeentelijke teams en externe partijen. Team Inkomen ondersteunt inwoners zonder werk of met een laag inkomen met als doel om hen in de gelegenheid te stellen om naar vermogen deel te nemen aan de samenleving en de arbeidsmarkt. 

 

Taken & verantwoordelijkheden

 • Je geeft uitvoering aan de Participatiewet
 • Je handelt aanvragen, heronderzoeken, mutaties, beëindigingen en terugvorderingen af
 • Je houdt het klantenbestand up-to-date en stuurt aan op economische zelfstandigheid en zelfredzaamheid
 • Je voert gesprekken met inwoners en belanghebbenden
 • Je hebt contact met re-integratie, schuldhulpverlening, wijkteams en specialistische teams
 • Je bent alert op fraude en gaat klantgericht te werk
 • Je stelt rapportages en beschikkingen op

 

Requirements:

 • Je beschikt over een afgeronde hbo opleiding in een relevante richting, bijvoorbeeld Sociaal Juridische Dienstverlening
 • Je hebt 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol als klantmanager Inkomen
 • Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het gebied van de Participatiewet
 • Je bent bekend met het systeem GWS4all/Suite (Note: Komend half jaar zal men bezig zijn om Suite opnieuw in te richten, dus het zal wat rommeliger zijn ivm met onderhoud).
 • Qua persoonlijkheid geef je het meest succesvol invulling aan deze functie als je integer, pro actief, communicatief vaardig, klantgericht en spontaan bent. Ook kun je goed communiceren, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een dienstverlenende instelling, bent empathisch en flexibel

 

Aanvullende informatie:

Je wordt onderdeel van het team inkomen bestaande uit 11 klantmanagers, 4 medewerkers administratieve ondersteuning en 1 adviseur. We zoeken iemand ter vervanging van zwangerschapsverlof voor de periode medio oktober tot 1 maart 2022.

Het is belangrijk dat je oog hebt voor de individuele klanten en behoeften, dat je nieuwsgierig bent naar mensen, een groot inlevingsvermogen hebt, maar dat je ook in gedrag kan variëren en mensen (waar nodig) stevig kunt aanspreken. Er gaan 2 collega’s met zwangerschapsverlof en het is belangrijk dat zij na hun verlof de caseload goed over kunnen nemen.

 

We zoeken iemand voor 32-36 uur per week waarbij je op vrijdag telefonisch achtervang kunt zijn. Men werkt volledig vanuit huis. Wellicht dat het inwerken op kantoor zal plaatsvinden, W. van Vlietstraat 6 3262 GM Oud-Beijerland.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten