Gemeenteprojecten

Freelance/ZZP Juridisch adviseur (handhavingsjurist)

Geplaatst 10 sep. 2021
Project ID: YIS 9101075
Plaats
Helmond
Duur
3 maanden
(20 sep. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
18 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 16-09 12:00

 

Wij zijn op zoek naar een handhavingsjurist, 18 uur per week, in elk geval tot einde jaar. Deze opdracht wordt gewaardeerd in schaal 10 Cao gemeenten. 

 

Wat ga je doen?

 

Als juridisch medewerker handhaving binnen de afdeling VN lever je primair een bijdrage aan een veilige en leefbare (woon)omgeving. Je hanteert daarbij als strategie inwoners en instellingen te overtuigen van het nut en de noodzaak van de regels, waardoor deze regels ook worden nageleefd. Dit doe je zowel binnen het vakgebied Omgevingsrecht, APV, bijzondere wetten, als binnen de overige beleidsterreinen van de afdeling. In overlegsituaties met uiteenlopende gesprekspartners als bestuur, inwoners, instellingen, overheden, regionale projectgroepen en dergelijke, val je terug op jouw uitstekende communicatieve vaardigheden. Je adviseert de afdeling en het bestuur over het te voeren handhavingsbeleid en de uitvoering ervan. Je volgt de ontwikkelingen binnen het vakgebied en vertaalt deze naar gedragen oplossingen voor zowel het bestuur als voor de inwoners en instellingen van Helmond. Je coördineert integrale handhaving en toezicht, zorgt ervoor dat verschillende vakdisciplines nauw samenwerken en de geplande resultaten zichtbaar worden gehaald.

 

Wie ben jij?

 

Je hebt een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van Bestuursrecht, Wet op de Ruimtelijke Ordening en Omgevingsrecht of WO rechten, specialisatie Bestuursrecht.

 

Daarnaast heb je minimaal twee jaar ervaring in het vakgebied Omgevingsrecht. 

 

Een opleiding in mediationvaardigheden is een pré. 

 

Je staat met veel plezier en toewijding voor je vak en je bent iemand die dit overdraagt aan anderen. 

 

Je bent ondernemend en positief ingesteld.

 

Je hebt in ruime mate organisatorische kwaliteiten en je bent creatief in het bedenken van vernieuwende oplossingen.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor dit project inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten