Gemeenteprojecten

Freelance/ZZP Consulent wijkteams (specialisatie WMO)

Geplaatst 30 aug. 2021
Project ID: YIS 9100512
Plaats
Boxtel
Duur
4 maanden
(13 sep. 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
40 - 55 €/hr

Sollicitatie deadline: 03-9-2021 10:00

 

Description:

Als consulent gaat je aan de slag in onze wijkteams. Binnen deze wijkteams geven wij ondersteuning aan onze inwoners in het kader van Zorg, Jeugd en Participatie. Als consulent is je primaire taak om samen met de inwoner te kijken naar wat er nodig is om deze inwoner zo volwaardig mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving. Dat doe je door de eigen kracht en netwerk van de inwoner te activeren, waar nodig

schakel je andere eerste lijn zorg in en als echt nodig is indiceer je zorg vanuit de 2de lijn. Binnen het wijkteam kijk je integraal op alle levensgebieden en maak je samen met de inwoner een plan van aanpak.

Je taak is het verhelderen van de vraag, beoordelen van de situatie en zorgen dat het plan wordt uitgevoerd. Hierna sluit je het contact af, tenzij er veiligheid in het geding is. In dat geval blijf je de inwoner volgen. Naast deze brede kijk is elke medewerker in het wijkteam ook specialist (T-shaped professional).

De door ons gebruikte specialisten zijn Wmo, Jeugd en Participatie. Samen kunnen we zo in onze wijkteams de optimale ondersteuning aan de inwoner bieden om weer regie over zijn eigen leven te pakken of te houden.

 

Requirements:

  • Jij bent een doorpakker met lef.
  • Je durft lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en bent in staat een situatie snel te overzien. Je hebt ervaring met het voeren van regie op complexe casussen en weet hoe je partners en zorgaanbieders kunt aanspreken op hun verantwoordelijkheden
  • Je zoekt actief de samenwerking met collega’s.
  • Je bent besluitvaardig en kan daarin een zorgvuldige belangenafweging maken. Vergeet ook niet een
  • goede dosis humor mee te nemen.
  • Je hebt minimaal 2-3 jaar werkervaring als WMO consulent (zowel "oude" als nieuwe taken)

 

3 belangrijkste competenties:

  • Autonomie / onafhankelijkheid
  • Verbindend vermogen (dat wat wij willen overbrengen aan de inwoner die mogelijk iets anders voor ogen heeft)
  • Lef: Durf om af te wijken van wat gangbaar is

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten