Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance ZZP Business controller Sociaal Domein (Inclusief Inkoop)

Geplaatst 12 nov. 2021
Project ID: YIS 9104384
Plaats
Geldrop
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 11 nov. 2021
Einde: 1 mrt. 2022
Tarief
80 - 90 €/uur

Sollicitatie deadline: 18-11 12:00

Start: zsm

Einddatum 1 maart 2021

Schaal 11

24 uur per week

 

Wij zoeken voor de gemeente Geldrop-Mierlo een Business Controller Sociaal Domein (24 uur) of een sterke inkoper (voor 8 uur). De huidige businesscontroller pakt op dit moment ook inkoopwerkzaamheden op.

 

Ben jij de business controller die daadkrachtig adviseert en initiatiefrijk resultaat behaalt? Combineer jij analytisch inzicht op het gebied van de wet (Wmo / Jeugdwet) met kennis van financiën en bedrijfsvoering om te komen tot optimale efficiency? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als generalist op de brede aspecten van business control zorg je er voor dat de “business” van het brede sociaal domein verder in control komt en blijft.

 

Onze organisatie

Wij zijn een gemeente met ambitie en we werken er hard aan om samen met inwoners, bedrijven en instellingen een fijne woon, werk- en leefomgeving te creëren. We anticiperen op de vraag van de samenleving en de maatschappij. Daarom blijven we onze interne organisatie door ontwikkelen. Zo werken we bijvoorbeeld steeds meer opgavegericht en hebben we focus op de toekomst. Dit doen we in een informele organisatie waarbij de kernwaarden verbinding, integraliteit, samenwerking en eigenaarschap centraal staan.

 

Team Strategie en beleid

Het team Strategie en Beleid Samenleving bestaat uit verschillende professionals: een teammanager, (beleids)adviseurs, gebiedsregisseurs en uitvoerend medewerkers in het maatschappelijke domein.

Het team zorgt voor de ontwikkeling en uitvoering van de visie en strategie op het gebied van het sociaal domein, inclusief educatie, welzijn, cultuur en sport. Onze gezamenlijke missie is het vergroten van veerkracht van onze inwoners.

Na de doorontwikkeling van de organisatie in het afgelopen jaar staat de organisatie nu stevig. Je start dus in een energiek en gedeeltelijk nieuw team dat aan de weg wil timmeren en samen gaat voor resultaat. Naast het Team Strategie en Beleid bestaat de afdeling uit vier uitvoerende teams Toegang, Inkomen, Zorg en Jeugd.

 

Jouw functie

Jouw functie is drieledig.

  • Je bent verantwoordelijk voor de realisatie van tijdige en betrouwbare managementinformatie en de interne en bestuurlijke verslaglegging. Je adviseert stevig over te nemen maatregelen in de business en levert een bijdrage aan de bewustwording in de uitvoering op basis van analyse van de bedrijfsvoering.
  • Je bewaakt en coördineert acties en projecten voortvloeiend uit de bezuinigingstaakstelling;
  • Ook heb je een rol in de regio op het gebied van inkoop en contractmanagement binnen Jeugdwet en WMO.

 

De managementinformatie onderbouw je met (financiële) analyses en bedrijfseconomische modellen. Je ontwerpt en beheert managementinformatie, hebt zicht op de administratieve systemen, werkwijzen en procedures. Je maakt gerichte analyses en rapporten van financiële gegevens en business informatie. Je adviseert aan het management en het college van B&W middels adviesnota’s, memo’s en presentaties. We hebben een financiële taakstelling binnen het sociaal domein; de Taskforce Sociaal Domein. Je hebt als business controller een belangrijke regierol in deze taakstelling.

 

Je adviseert het management en beleidsmedewerkers over bedrijfsvoering vraagstukken en bewaakt de begroting. Je ondersteunt de afdelingsmanager en de teammanagers bij het besturen en beheersen van de organisatie. Je zorgt voor de planning & control cyclus, periodieke financiële rapportages, begrotingen/budgettering, de jaarrekening, meerjarenplanningen, etc. in samenwerking met de beleidsmedewerkers.

 

Onze wensen

  • We zijn op zoek naar een enthousiaste en communicatief vaardige collega met een aantoonbare achtergrond op het gebied van business control en informatieanalyse op minimaal hbo niveau (bedrijfskundige achtergrond) en hebt een uitstekende kennis van Excel. Kennis van de wetten binnen het sociaal domein zijn een pré.
  • Je bent analytisch sterk en je hebt een uitstekend cijfermatig inzicht. Je ziet het als een uitdaging om de doorontwikkeling van informatiesystemen- en analyses vorm te geven.
  • Je werkt zelfstandig vanuit een open mind en adviseert vanuit een eigenstandige positie beleidsmedewerkers, management en bestuur. Een goed ontwikkeld politiek gevoel en een zekere mate van vasthoudendheid zijn dan ook een vereiste.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten