Gemeenteprojecten

Freelance/ZZP Adviseur Kunst & Cultuur en Welzijn

Geplaatst 26 aug. 2021
Project ID: YIS 9099461
Plaats
Maasdam
Duur
4 maanden
(1 sep. 2021 - 1 jan. 2022)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
60 - 78 €/hr

Sollicitatie deadline: 02-9-2021 10:00

 

Description:

Als adviseur Participatie & Leefbaarheid ben je dagelijks bezig met ontwikkelingen, die voortkomen uit de samenwerking met onze maatschappelijke partners, wetgeving en het hoofdlijnenakkoord van het gemeentebestuur. In deze functie ligt het accent op de aandachtsgebieden kunst en cultuur en welzijn. De functie is evenredig verdeeld over het aandachtsgebied kunst en cultuur (12 uur per week) en het aandachtsgebied welzijn (12 uur per week).

 

Jouw rol is om hier beleid voor te ontwikkelen en (mede) te implementeren.

  • Je houdt ontwikkelingen op jouw vakgebied bij en je speelt hier actief op in
  • Je neemt deel aan projecten waarin wordt gewerkt aan kunst- en cultuurbeleid en welzijn
  • Je bent aanspreekpunt en gesprekspartner voor de verantwoordelijk wethouder
  • Je onderhoudt contact met de maatschappelijke partners en inwoners
  • Je stuurt op concrete resultaten van de gemeente én onze samenwerkingspartners. Je signaleert tijdig knelpunten en je komt met oplossingen die passen binnen de politieke en maatschappelijke omgeving waarin je werkt

 

In de basis betreft het een brede adviseursrol waarin je de schakel vormt tussen bestuur en culturele - of welzijnsorganisaties binnen de Hoeksche Waard, waaronder bijvoorbeeld musea, muziekverenigingen en kunstenaars, maar ook welzijnsinstellingen. Je geeft vorm aan de cultuuragenda die is opgesteld en hebt veel contact met verschillende de instellingen en kunstenaars, maar neemt ook deel aan keten overleggen en voor de viering van de 600 jaar St Elizabethsvloed ben je de schakel naar de projectleider. Er is veel mogelijk op het gebied van kunst, cultuur en welzijn. Je bent het eerste aanspreekpunt voor de bestuurder voor alles op dit gebied, hebt veel afstemming met de culturele – en welzijnssector en bent verantwoordelijk voor de vertaling van de cultuurnota en de agenda die daar deel van uitmaakt.

 

Voor wat betreft het aandachtsgebied welzijn werk je in samenspraak met een andere adviseur, dit is een duo onderwerp.

 

Requirements:

  • Je beschikt over hbo of wo werk- en denkniveau
  • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als beleidsadviseur en bij voorkeur affiniteit met of aantoonbare ervaring met kunst en cultuur en welzijn (maar dit laatste is geen harde eis)
  • Je hebt ervaring met adviseren in een politieke omgeving
  • Je hebt een prettige manier van communiceren

 

Het is een pré als je bekend bent met het culturele veld binnen de Hoeksche Waard, omdat hier veel mee geschakeld wordt. Het is echter geen vereiste. We zoeken iemand met adviseursexpertise; een beleidsadviseur met bredere achtergrond kan ook in deze functie uit de voeten. Er is minder specifieke vakkennis nodig. Zit meer in communicatieve vaardigheden en de adviseursrol kunnen pakken dan feitelijk heel veel kennis hebben op het gebied van kunst, cultuur en welzijn. Het is wel mooi meegenomen als je de taal van de culturele – en welzijnsinstellingen spreekt. Je moet de taal vanuit het veld goed begrijpen en kunnen doorvertalen naar het bestuur en andersom. We zoeken iemand die goed is in het vertalen van wensen vanuit het veld naar beleid (en vice versa) en wensen kan uitzetten binnen de sector.

 

De aandachtsgebieden vragen om een enthousiast, extravert persoon. Iemand die anderen in beweging kan brengen. Het veld bestaat uit partijen met veel ideeën, maar je moet het wel zelf blijven voeden. Een té analytische of kritische aanpak werkt hier niet. Je moet enthousiasme weten aan te wakkeren en bijvoorbeeld niet direct initiatieven doodslaan. Het gaat vaak om evenementen, exposities e.d. We zoeken iemand die dit goed aanvoelt en weet over te brengen.

 

De inhurend manager is tevreden over de uitvoering van de opdracht als lopende zaken op gebied van o.a. de cultuurnota doorlopen zoals ze zijn afgesproken. Zelfde geldt voor reguliere zaken rondom welzijn. De vaste collega die met zwangerschapsverlof gaat, moet als ze terugkomt eigenlijk door kunnen gaan op basis van de zaken die naar verwachting in de tussenliggende periode gebeurd moeten zijn zoals het in het overdrachtsdocument staat. Het gaat dus echt om het “passen op de winkel”.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten