Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance/ZZP Adviseur I & A (32/36 upw)

Geplaatst 3 sep. 2021
Project ID: YIS 9100663
Plaats
Heeze
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 okt. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
50 - 68 €/uur

Sollicitatie deadline: 17-9 14:00

 

Opdrachtgever kan hogere tarieven accepteren, maar zal wel ernstig rekening houden met het tarief.

 

Waar kom je te werken?

Bij de A2-samenwerking (inderdaad, genoemd naar de snelweg). Deze organisatie regelt sinds 1 januari 2017 alles op het gebied van bedrijfsvoering en werk & inkomen voor de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard. Dit ga jij, samen met ruim 40 andere collega’s, binnen afdeling Beleid & Advies doen. Elke medewerker binnen deze afdeling maakt onderdeel uit van één of meerdere klantteam(s). Je ondersteund de gemeenten, samen met de 3 andere I&A adviseurs en 3 consulenten, op het vlak van informatiemanagement. Je maakt deel uit van het klantteam Valkenswaard en daarmee is Valkenswaard ook de standplaats. Omdat de meeste onderwerpen gemeente overstijgend zijn, kun je ook werken in een van de twee andere gemeentehuizen of vanuit huis. Je bent met je teamgenoten aan zet voor de gezamenlijke doorontwikkeling van de ondersteuning op het vlak van informatisering en automatisering binnen de A2 samenwerking. Je krijgt hier de ruimte om samen te sparren, kennis te delen, aan projecten te werken en jezelf verder te ontwikkelen.

De gemeenten hebben gezamenlijk de I&A-visie 2020-2023 vastgesteld. Deze visie richting geeft voor de komende jaren en draagt bij aan de doelstelling voor digitaliseren en harmoniseren en aan de visie op dienstverlening in een sterk veranderende omgeving. De I&A visie omvat uitgangspunten en afspraken waarbij 3 thema’s centraal staan; Doorontwikkeling dienstverlening, Datagedreven gemeente en Ambtenaar 3.0. Belangrijk daarbij is dat er een relatie gelegd wordt met de competente en vaardigheden van medewerkers; veiligheid en privacy richtlijnen, samenwerking en harmonisatie en de landelijke ontwikkelingen.

Als adviseur informatisering ga je met collega’s aan de slag met vraagstukken op het gebied van informatisering en automatisering. Je adviseert op tactisch en operationeel niveau binnen de kaders van beleidsuitgangspunten. Deze zijn erop gericht om de komende jaren voor de vier organisaties, toe te groeien naar zoveel mogelijk uniforme oplossingen, zodat efficiencyvoordelen in behaald worden. Je werkterrein is zeer divers. Je hoeft geen specialist te zijn op alle taakgebieden, maar we verwachten wel enige mate van kennis en inzicht in het gehele werkterrein.

 

De opdracht

  • Je adviseert en begeleidt management en medewerkers van de verschillende organisaties op het gebied van informatisering en automatisering;
  • Je formuleert beleidsadviezen en uitvoeringsvoorstellen en evalueert mede het gevoerde beleid op het gebied van informatisering en automatisering.
  • Je signaleert ontwikkelingen en uitvoeringsproblemen en adviseert hierover;
  • Je leidt of neemt deel aan projecten op het gebied van informatisering; met name implementeren van nieuwe processen en systemen, of bij invoeren van wijzigingen.
  • Je adviseert en ondersteunt bij contractbeheer, leveranciersmanagement, inkoop en budgetbeheer.
  • Je werkt nauw samen met functioneel applicatiebeheerders, gegevensbeheerder en systeembeheerders zodat de informatievoorziening de bedrijfsvoering en de dienstverlening richting klanten maximaal.

 

Je houd je bezig met

  • Een optimale fit tussen de bedrijfsprocessen en de ondersteunende informatievoorziening.
  • Het analyseren van processen, informatiestromen en ondersteunende systemen binnen de organisaties en het doen van voorstellen ter verbetering.
  • De opbouw en beheren van de informatie-architectuur en adviseren vanuit die hoedanigheid aan proces- en systeemeigenaren. Daarin zijn harmonisatie, continuïteit, betrouwbaarheid, veiligheid en integraliteit belangrijke aandachtspunten.
  • Je volgt landelijke en technologische ontwikkelingen en vertaalt de ontwikkelingen naar consequenties, projecten en mogelijkheden voor de organisaties;

 

Wij vragen

•   Je hebt een HBO werk- en denkniveau met ruime relevante werkervaring (minimaal 2 tot 3 jaar); 

•   Aantal jaren werkervaring binnen het vakgebied informatie management voorkeur binnen een gemeentelijke organisatie. 

•   Kennis van gemeentelijke administratieve processen en informatiesystemen en ervaring als adviseur. 

•   Kennis op het gebied van projectmanagement en procesgericht werken.

•   Kennis van- en aantoonbare ervaring met het werken onder architectuur, met gegevensmodellering en de vertaling daarvan naar informatiesystemen.

•   Ervaring met het adviseren vanuit landelijke programma’s, referentiemodel GEMMA en het stelsel van basisregistraties.

•   Ervaring met het opzetten en implementeren van informatiesystemen. 

 

Competenties

•   Je beschikt over goede adviesvaardigheden, overtuigingskracht en mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden;

•   Je bent in staat om zelfstandig je werkzaamheden uit te voeren;

•   Je bent dienstverlenend, analytisch, initiatiefrijk en kwaliteitsgericht;

•   Je hebt het vermogen om draagvlak te creëren en te verbinden;

•   Je beschikt over politiek-bestuurlijke en organisatiesensitiviteit.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor dit project inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten