Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance zorgmakelaar (zzp)

Geplaatst 21 jun. 2024
Project ID: YIS 9160506
Plaats
Diemen, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
68 - 74 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 27 jun. 2024 12:00

Start en einddatum: zsm voor 6 maanden

Aantal uur: 28-32

Standplaats: Diemen/Uithoorn/Ouder-Amstel, hybride

Optie tot verlenging: ja, eventueel 2x3 maanden verlenging

Functieschaal: 10

Graag motivatie en beschikbaarheid opnemen in de reactie (geen overige informatie zoals uurtarief of bedrijfspresentatie)

Eventuele vakantieplannen graag opnemen in het voorstel;

Gemeente Diemen

Pilot

Het betreft een nieuwe functie, wat vraagt om een zelfstandige, flexibele en innovatieve werkhouding van de kandidaat. De functie maakt onderdeel uit van een pilot voor de duur van een half jaar, voor 28-32 uur per week. Met een optie tot verlenging van 2 keer 3 maanden. De uitkomsten van de pilot bepalen het vervolg.

In deze functie heb je de volgende takenpakket:

  • De zorgmakelaar opereert in de driehoek tussen beleid, lokale teams en contractmanagement, maar werkt vooral dicht op de lokale teams (jeugdconsulenten/regisseurs). De zorgmakelaar heeft de volgende taken:

  • Aansluiten bij de jeugdconsulenten wanneer het in een casus moeizaam verloopt om tot de inzet van de passende SPIC te komen en/of het overnemen van de financiële discussie met de aanbieder of het onderwijs bij verschil in inzicht.  

  • Doorbraak organiseren bij het vinden van passende hulp binnen het ingekochte aanbod. Waar nodig opschalen naar het Regionaal Expert Team. Dit geldt voor verwijzingen vanuit de lokale teams en voor verwijzingen vanuit extern verwijzers. 

  • Direct aanspreekpunt voor GI en huisartsen in het vinden van passende hulp. 

  • Adviserende of trekkende rol bij het beoordelen van de inzet van niet-ingekocht aanbod. 

  • Knelpunten, trends en inzichten bij aanbieders signaleren en voorleggen aan contractmanagement. 

  • Coaching on the job: de zorgmakelaar coacht de medewerkers van de lokale teams in het goed toepassen van de werkwijze rondom resultaat- en taakgericht werken en zet in op vergroten van kennis over inkoopafspraken, kostenbewustzijn en normaliseren.  

Werkzaamheden:

  • oppakken en (tijdelijk) overnemen van de financiële en contract-gerelateerde afspraken bij casussen, die de medewerkers lokale teams in behandeling hebben.

  • in korte tijd ontwikkelen van de functie van zorgmakelaar in afstemming met beleid, contractmanagement en sociale teams.

  • samenwerken, verbinden en afstemmen met collega’s binnen de gemeente en met zorgaanbieders, met de ruimte om daar zelf vorm aan te geven.

  • sturen op resultaat en de gezamenlijke verantwoordelijkheid.

  • coachen op kostenbewustzijn en transformatie, zowel bij de gemeentelijke medewerkers, de extern verwijzers en de zorgaanbieders,

  • signaleren en bespreken van knelpunten, zoals leemtes in zorgaanbod en het doen van verbetervoorstellen. 



Over Duo+

Duo+ is de samenwerking van en voor drie unieke gemeenten gelegen tussen het Groene Hart en de metropool Amsterdam. De jonge en ambitieuze uitvoeringsorganisatie Duo+ werkt voor de gemeenten Ouder-Amstel (ruim 14.000 inwoners), Diemen en Uithoorn (beiden ruim 29.000). We doen álles op het gebied van interne bedrijfsvoering. Ook de inrichting en het beheer van de openbare ruimte en de uitvoeringstaken in het klantcontact, veiligheid, toezicht en handhaving en het Sociaal Domein zijn aan ons toevertrouwd. We zijn er voor professioneel advies en uitvoering, in het belang van de bijna 75.000 lokale burgers en vele duizenden bedrijven.

Jouw profiel                                    

·        HBO-opleiding en werk- en denkniveau

·        Minimaal 3 jaar werkervaring binnen de jeugdhulp bij een gemeente.

·        Kennis van de verantwoordelijkheden en taken van de gemeente binnen de Jeugdwet

·        Kennis van de jeugdwet en aanpalende wetgeving

·        Aantoonbare kennis van en affiniteit met inkoop en contractering van jeugdhulp.

·        Juridische basiskennis over de Jeugdwet en de AVG.

·        Vasthoudend, daadkrachtig, besluitvaardig en verbindend.

·        Kunnen laveren tussen verschillende belangen en het belang van de client voorop stellen.

·        Sterk in het aangaan en onderhouden van contacten, neemt hierin initiatief.

·        Ervaring in het coachen van professionals is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten