Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance zakelijk directeur Dordrechts Museum Organisatie (zzp)

Geplaatst 9 jul. 2024
Project ID: YIS 9161615
Plaats
Dordrecht
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 sep. 2024
Einde: 1 mrt. 2025
Tarief
105 - 123 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 jul. 2024 12:00

Uren per week: 24 uur per week op locatie

Max tarief: €123

Startdatum inzet: 01-09-2024

Einddatum inzet: 31-12-2024, met optie tot verlenging

De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 18 juli.



De Dordrechts Museum Organisatie zoekt een: Interim zakelijk directeur

Ben jij een bruggenbouwer die kunst, geschiedenis en zakelijke strategie samenbrengt? Dan zijn wij op zoek naar jou.


Wie zijn wij?

Wij zijn de Dordrechts Museum Organisatie. Vier culturele organisaties in één: Huis Van Gijn, Regionaal Archief Dordrecht, Hof van Nederland en het Dordrechts Museum. Samen bouwen wij bruggen voor verbeeldingskracht.

Als oudste stad van Nederland heeft Dordrecht door de eeuwen heen een schat aan verhalen verzameld. Dit erfgoed vormt de basis van onze organisatie. We bewaren deze collectie zorgvuldig en zorgen ervoor dat iedereen ervan kan genieten.


Wie ben jij?

Als zakelijk directeur heb je voelsprieten voor de behoeftes van onze organisatie en ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Je bent een slimme strateeg die teamleden weet te motiveren. Daarnaast vind je het leuk om complexe bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken. Een inspirerende leidinggevende, voor wie schakelen tussen stakeholders met verschillende belangen geen probleem is.

 

Wat ga je doen?

Tijdens deze interim periode ligt er naast onderstaande taken en verantwoordelijk de volgende opdracht: Je bekijkt en onderzoekt tijdens deze periode met een frisse blik de huidige processen en schrijft hierop een advies ter verbetering.

  • Je stuurt het managementteam aan en bent verantwoordelijk voor de dagelijkse, operationele organisatie van onze drie musea en ons archief.

  •  Samen met de artistiek directeur draag je zorg voor het opstellen en uitvoeren van het meerjarenbeleid.

  • Je bewaakt de financiële continuïteit van de organisatie en verzorgt de informatievoorziening en rapportages naar de organisatie zelf, de gemeente en budgethouders.

  • Je werft strategisch fondsen.

  • Je stuurt de afdelingen bedrijfsvoering en aan en werkt samen met HR.

 

Wie helpen je daarbij?

Je komt te werken in een dynamische organisatie die bestaat uit verschillende afdelingen, verdeeld over drie musea en een archief. Samen met de artistiek directeur vorm je de directie en bestuur je de organisatie in de breedste zin van het woord. Jullie zijn samen opdrachtgever van verschillende (tentoonstellings-)projecten.

Je krijgt 250 bevlogen collega’s, waarvan de helft vrijwilligers, en een rijk netwerk van partners, donateurs en vrienden. Daarnaast hebben we een betrokken Raad van Advies, die de directie gevraagd en ongevraagd adviseert.  


Wat breng je mee?

  • Overtuigingskracht.

  • Affiniteit met de culturele sector.

  • Een relevante, afgeronde opleiding en bewezen succesvolle ervaring in een complexe organisatie met verschillende stakeholders

  • Een scherpe neus voor kansen.

  • Het vermogen de missie van onze organisatie om te zetten in beleid en operationele uitvoering.

  • Lef.

Wat krijg je van ons?

  • Een uitdagende, tijdelijke opdracht voor gemiddeld 24 uur per week. Je gaat op 1 september aan de slag en bent hier in ieder geval tot en met eind december 2024 mee bezig, met optie tot verlenging.

  • Deze functie valt binnen schaal 14 cao gemeenten.

  • Richttarief voor deze opdracht €110,- per uur met een maximaal tarief van €123,-

  • De mooiste werkomgeving van Nederland.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten