Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance woordvoerder (zzp)

Geplaatst 6 feb. 2024
Project ID: YIS 9149624
Plaats
Capelle aan den IJssel, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
9 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
81 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 28 mrt. 2024 12:00

z.s.m tot eind 2024

16-20 uur in de week

Schaal 11 functie

Richttarief: tussen de €84-€93 excl. BTW

Minimaal 3 jaar ervaring in een rol als woordvoerder of oud journalist

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop)

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Jouw rol

Je bent het eerste aanspreekpunt voor de lokale, regionale en landelijke media namens de gemeente Capelle aan den IJssel, de burgemeester en wethouders. Waar nodig treed je op als woordvoerder namens B&W.

In het team van woordvoerders (3) is ruimte voor één extra tijdelijke woordvoerder voor één wethouder (o.a. mobiliteit, financiën en onderwijs)

Wat ga je doen?

  • Je krijgt specifieke dossiers en één wethouder onder je hoede. Samen met drie andere woordvoerders (waarvan één ook unithoofd is).

  • Je signaleert en initieert mediakansen en –momenten, en anticipeert creatief op actualiteiten.

  • Je werkt intensief samen met zes wethouders en geeft hen gevraagd en ongevraagd communicatie- en media-advies op soms complexe en politiek gevoelige dossiers. Je bereidt media-optredens voor en begeleidt bestuursleden daarbij.

  • Je werkt samen met het unithoofd Communicatie, Media en Kabinet en de bestuursadviseurs bij de strategische advisering van B&W. Ook werk je samen met de vakafdelingen binnen de gemeentelijke organisatie.

  • Je schrijft vlekkeloze en goed leesbare teksten voor B&W. Speeches, columns, voorwoorden en adviseert bij representatieve taken van bestuursleden.

  • Je neemt deel aan interne en externe projecten, soms onder leiding van een projectleider, unithoofd of woordvoerder.

Jouw team

Als woordvoerder ga je aan de slag bij de unit Communicatie, Woordvoering en Kabinet. Deze unit is onderdeel van de afdeling Bestuur- en Concernondersteuning (BCO). BCO ondersteunt en adviseert het bestuur, het management en de interne organisatie over concern beleid, (corporate) communicatie, kabinetszaken, veiligheid, rampencoördinatie, HRM, juridische zaken, inkoop en gebiedsregie. We werken afdelingoverstijgend en concernbreed. We zijn resultaatgericht, constructief kritisch, proactief en creatief. Wij zijn goed op hoogte van politieke en bestuurlijke verhoudingen en gevoeligheden en ondersteunen het bestuur adequaat en (pro)actief.  

Jouw profiel

Wij denken dat jij met de volgende kwaliteiten goed invulling kunt geven aan deze functie: 

  • Je hebt HBO- of WO-werk- en denkniveau.

  • Je hebt ervaring als woordvoerder of bent oud journalist.

  • Je hebt kennis van en inzicht in het (regionale) medialandschap, online media en social media.

  • Je hebt kennis van en inzicht in bestuurlijke, maatschappelijke en politieke verhoudingen, door bijvoorbeeld al gewerkt te hebben binnen complexe organisaties met een bestuurlijke en/of maatschappelijke context.

  • Je hebt zeer sterk ontwikkelde communicatieve en redactionele vaardigheden, zowel in woord als in schrift.

  • Je bent enthousiast om creatieve, verfrissende en vernieuwende ideeën voor digitale communicatie en social media te ontwikkelen en in te zetten.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten