Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance woonregisseur evt icm adviseur ruimtelijke ontwikkeling (zzp)

Posted Jun 13, 2022
Project ID: YIS 9116225
Location
Laarbeek , Noord-Brabant
Duration
6 maanden
(Jul 1, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jun 20, 2022 12:00 PM
  • Uren per week: 18-36 (18u per week, eventueel in combinatie met rol adviseur ruimtelijke ontwikkeling, ook 18u per week). 
  • Start: 1 juli of zsm
  • Eind: voorlopig 31/12/22, met optie op verlengen
  • Richtlijntarief: 77,- je bent echter vrij om zelf een marktconform tarief te bepalen op basis van de kennis en ervaring.


 

Toelichting opdrachtgever:

Omdat het een vervanging betreft van iemand die met pensioen gaat, gaan we kijken of we de functie tijdelijk in kunnen vullen. 

We zoeken daarbij primair een woonregisseur voor minimaal 18 uur tot 24 uur.  Het mag ook een combi functie zijn met adviseur ruimtelijke ontwikkeling (deze ook voor 18 uur). In dat geval kom je dan op 36 uur. 

 

De organisatie

De gemeente Laarbeek is een organisatie die midden in de samenleving staat en zich medeverantwoordelijk voelt voor de kwaliteit van leven en werken van inwoners, bedrijven en instellingen in de gemeente. We hebben een professionele en resultaatgerichte organisatie waarop onze inwoners graag een beroep doen, die partnerschap aangaat waarmee het bestuur samen kan bouwen aan een toekomstbestendig en duurzaam Laarbeek. We spelen adequaat in op ontwikkelingen in de samenleving en verbeteren voortdurend. Laarbeek is een gemeente waar medewerkers trots op zijn en met plezier werken. 

Als antwoord op de toenemende woningbouwvraag heeft de gemeente zich tot doel gesteld 300 extra woningen te bouwen. Daarom heeft deze dynamische gemeente dringend behoefte aan versterking op het gebied van ruimtelijke vraagstukken en procedures.

 

De afdeling

De afdeling Leefomgeving is breed georiënteerd en bestaat uit de teams Ruimtelijke en economische ontwikkeling, Duurzaamheid en Communicatie. Er werken op dit moment 23 professionals die landelijk beleid, vragen uit de samenleving en ambities van college en raad vertalen in lokaal beleid en concrete projecten. We zoeken graag samenwerking met inwoners, ondernemers, maatschappelijke partners en buurgemeenten. Daarbij kijken we steeds wat de best passende rol voor de gemeente is. Wij werken integraal, proactief en projectmatig en daarbij staat inwonersparticipatie centraal. Dit willen we de komende jaren verder versterken.

 

De functie

In de rol van Woonregisseur ga je aan de slag met de woningbouw opgaven binnen Laarbeek. Je bent de opsteller van de woonvisie en ziet toe op de realisatie van de doelstellingen in de woonvisie. Je stuurt samen met de projectleiders de woningbouw in Laarbeek aan, in een dynamisch samenspel met marktpartijen en woningcorporaties.

 

In de rol van Beleidsadviseur ruimtelijke vraagstukken ga je aan de slag met een diversiteit aan ruimtelijke opgaven die zich binnen Laarbeek voor doen. Deze opgaven hebben raakvlakken met zowel de transitie van het landelijk gebied als de meer stedelijke uitdagingen, zoals de woningbouwopgave voor de komende jaren. 

Op basis van lokaal en regionaal beleid, wet- en regelgeving beoordeel je ruimtelijke initiatieven en begeleid je de ruimtelijke procedure. 

Door middel van een integrale benadering weeg je lokale en politieke belangen mee in jouw werk. 

Binnen je werkzaamheden coördineer je ruimtelijke initiatieven van initiatiefase tot afronding. Je werkt nauw samen met collega’s en je overlegt met bijvoorbeeld projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, bewoners, ondernemers en (externe) juristen.

 

Wat zijn je taken?

In de rol van woonregisseur

·     Opstellen- en monitoren woonvisie.

·     Opstellen, bewaken en rapporteren over het woningbouwprogramma (intern en extern).

·     Op basis van lokaal en regionaal beleid, wet- en regelgeving beoordeel je samen met collega’s ruimtelijke initiatieven.

·     Samen met de projectleiders programmeren van de kwaliteit en kwaliteit van de woningen in de projecten.

·     Deelname aan projectteams.

·     Regionale afstemming woningbouw.

·     Contactpersoon van de woningbouwcoöperatie, waarbinnen prestatieafspraken worden gemaakt.

·     Huisvesting statushouders.

·     In overleg, urgente, onvoorziene opdrachten op het terrein van wonen.

·     Je werkt nauw samen met collega’s en je overlegt met bijvoorbeeld woningbouwcorporaties, provincie, collega’s uit de regio.

 

In de rol van Beleidsadviseur ruimtelijke vraagstukken:

·     Je adviseert over principeverzoeken en begeleid de bijbehorende procedures.

·     Je adviseert op het gebied van de ruimtelijke ordening, inclusief juridische en procedurele aspecten.

·     Je adviseert over en begeleidt concrete nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen, al dan niet op aanvraag en hebt daarover contact met de initiatiefnemers.

·     Je bent medeverantwoordelijk voor de voorbereiding, ontwikkeling, implementatie en evaluatie van beleid op het gebied van de ruimtelijke ordening, en draagt daarbij zorg voor afstemming en samenhang.

·     Je denkt mee over de invoering van de komende Omgevingswet.

·     Je voert de projectleiding van kleine tot middelgrote complexe projecten.

·     Je bent de verbindende factor tussen opdrachtgever, de interne organisatie, het bestuur, de politiek en de samenleving.

·     Je weet hoe je doelstellingen vertaald naar een projectplan zonder het politiek en bestuurlijke krachtenveld uit het oog te verliezen

·     Je bewaakt de termijnen, kwaliteit en beheerst de financiële aspecten van de projecten.

·     Je bent het vaste aanspreekpunt voor projectontwikkelaars, bewoners, partners en collega’s.

 

 

Wie ben jij?

•     Je beschikt over een HBO+ werk- en denkniveau, blijkend uit een gerichte opleiding en/of praktijkervaring.

•     Ervaring met wonen en woningbouwprogrammering.

•     Regievoering op woningbouwprogramma’s, inclusief sociale woningbouwopgave.

•     Ruime ervaring in projectmatig werken.

•     Relatiebeheer en netwerkontwikkeling.

•     Je hebt overzicht in je werk en stimuleert/bewaakt dat ook voor anderen.

•     Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en ontwikkelingen daarin.

•     Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

•     Gevoel voor bestuurlijke afwegingen, belangen en politieke verhoudingen is een pré.

•     Een enthousiaste, leergierige en flexibele werkhouding.

 

Jouw profiel

Je werkt in het middelpunt van een politiek-bestuurlijke omgeving en de praktijk. Je zoekt de verbinding, je bent zeer communicatief en hebt een brede blik. Je houdt van creatief denken, buiten de gebaande wegen opereren en samenwerken.

 

Je kunt zelfstandig werken, maar weet als geen ander dat integraal werken bij dit soort projecten van groot belang is en je hebt dit daarom hoog in het vaandel staan.

 

Gewenste Competenties:

Klantgericht / Integer / Samenwerken / Verbindend / Overzichtsvermogen/helikopterview / Probleem analytisch / Politieke sensitiviteit / Lef en Durf / Proactief / Flexibel / Nieuwsgierig

Similar projects

+ Search all projects