Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Woo / Wob jurist (zzp)

Geplaatst 24 mei 2022
Project ID: YIS 9115258
Plaats
Almere
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 jul. 2022
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 jun. 2022 16:00

Uren per week: 20-24, is bespreekbaar.

Startdatum inzet: 1-7-2022

Einddatum inzet: 30-6-2023 

 

Voor de gemeente Almere zoeken we een Woo / Wob jurist. Daarin zoeken we een medior, maar staan ook open voor een junior die ervaring heeft met Wet Open Overheid / Wet Open Bestuur. 

Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

VOG is vereist om te starten.


 

Wat ga je doen

Als medior adviseur juridische zaken Woo is je primaire doelstelling het zorgvuldig en tijdig afhandelen van Woo verzoeken. 

De Woo verzoeken hebben met name betrekking op het fysieke domein. We zijn op zoek naar een jurist met gedegen kennis die kan omgaan met weerstand; gevoel voor bestuurlijke verhoudingen heeft; overtuigingskracht; goed kan samenwerken; communicatief vaardig is, kan schakelen tussen werkvloer, management, bestuur en de buitenwereld/klant. 

Ook zijn flexibiliteit, creativiteit, stressbestendigheid en onder tijdsdruk nauwkeurig blijven werken eigenschappen die we graag bij jou zien.

 

 

Beleidsontwikkeling

  • Je signaleert (juridische) ontwikkelingen, die relevant zijn voor beleid en uitvoering van het betrokken domein Woo
  • Je verricht onderzoek en adviseert over gemiddeld complexe juridische vraagstukken
  • Je adviseert directie, afdelingsmanagers en medewerkers juist en tijdig over procedures, strategie en juridische vraagstukken die op de lange of middellange termijn relevantie hebben in het kader van de Woo.
  • Analyseert, beoordeelt en structureert juridische gegevens op de diverse vakgebieden
  • Bespreekt de vakinhoudelijke en strategische aspecten met het management, collega-juridisch adviseurs en bestuurlijk verantwoordelijken
  • Verzorgt kennisoverdracht aan collega’s o.a. in juridisch vak overleg en eventuele opleidingen

 

 

Control

  • Je bent medeverantwoordelijk voor de juridische kwaliteitszorg binnen de gemeente met als doel de juridische risico’s te beperken
  • Je adviseert over beheersing van juridische risico’s
  • Je geeft advies en voorlichting

 

 

Als medior adviseur juridische zaken kom je te werken in een (resultaat)verantwoordelijk team. Hierin wordt gezamenlijk gewerkt aan het resultaat, waarbij een open en transparante communicatie plaats vindt en waar ieder teamlid verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het geleverde product.

 

Binnen het team wordt er de voorkeur aan gegeven te werken volgens de informele aanpak om zodoende de kans te benutten om in een telefonisch gesprek met de cliënt te proberen de situatie op te lossen binnen de daarvoor gegeven juridische kaders.

 

Respectvol kunnen omgaan met de cliënt door persoonlijk contact is essentieel. In de praktijk betekent dit dat jij als medior juridisch adviseur je in verschillende posities moet kunnen verplaatsen, betrokkenheid toont en in staat bent te overtuigen. Je schakelt gemakkelijk wanneer een gekozen aanpak niet leidt tot het gewenste resultaat en bent in staat verschillende gedragsstijlen te hanteren

 

 

Wat breng je mee

  • Je hebt ervaring in genoemde werkzaamheden ( Kennis en ervaring op het gebied van de Wob en kennis over de Woo).
  • Je bent in staat je als professional op te stellen naar klanten, zodat deze voldoende vertrouwen hebben in de deskundigheid en onafhankelijkheid van het advies.
  • Je hebt de vaardigheid om snel tot de kern van het vraagstuk te komen en secuur te werken.
  • Je hebt aantoonbare kennis van de diverse vakgebieden en de relevante wet- en regelgeving en goede kennis van privaatrecht en bestuursrecht. Je houdt jezelf op de hoogte van actuele ontwikkelingen zoals het bijhouden van jurisprudentie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten