Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance woningbouwversneller (zzp)

Geplaatst 20 sep. 2023
Project ID: YIS 9139802
Plaats
Venlo
Uren
20 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 nov. 2023
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
90 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 sep. 2023 17:00

Startdatum: 1-11-2023

Projectduur: 6 maanden (met een optie tot verlengen )

Uren p week: 20 uur per week

Functieschaal: 12

Tarief: indicatie €105


Taakomschrijving

Als procesregisseur woningbouwversnelling ben je hoofdzakelijk actief in de begeleiding van private initiatieven op het gebied van woningbouw. Daarnaast werk je aan afstemming in de planvorming en de realisatie van huisvesting van specifieke doelgroepen.  Je opgave is dan ook tweeledig:

 

1.     Procesregie in initiatievenmanagement:

·    Je begeleidt initiatiefnemers van complexere bouwinitiatieven naar bestuurlijke besluitvorming en realisatie;

·    Je werkt aan de kwaliteit van (aanvragen van) woningbouwinitiatieven door derden. Voorbereiding en behandeling van initiatieven aan intake- en omgevingstafels maken hier onderdeel van uit;

·    Je bevordert de interne, praktische procesgang van initiatievenmanagement: meer, sneller en beter tot en met de aanvraag van de omgevingsvergunning;

·    Je maakt waar nodig afspraken over de aanpak en beheersing van de aan jou toevertrouwde initiatieven (en eventueel projecten), samen met de ambtelijk en bestuurlijk opdrachtgevers en andere belanghebbenden.

 

2.     Coördinatie flexwonen specifieke doelgroepen:

Een uitgevoerde inventarisatie van de behoeften aan huisvesting laat zien dat een aanzienlijk aantal huisvestingsplaatsen nodig is voor specifieke doelgroepen als studenten, statushouders, internationale werknemers, Oekraïense ontheemden, asielzoekers, et cetera. Het woningtekort leidt tot verdringing tussen doelgroepen en concurrentie met regulier woningzoekenden.

·     Je draagt zorg voor de noodzakelijke afstemming tussen de doelgroepen en de lopende initiatieven, binnen en buiten de organisatie;

·     Je benoemt de keuzes die gemaakt moeten worden in het realiseren van de ambities, doet voorstellen voor aanpak en vertaalt die waar nodig naar ambtelijke en bestuurlijke besluitvorming.



Jouw profiel als projectmanager woningbouwversnelling

·       Je beschikt over academisch werk- en denkniveau, verkregen door opleiding en/of ervaring;

·       Je bent ervaren in de projectmatige begeleiding van woningbouwopgaven vanuit het publieke domein, bij voorkeur vanuit gemeentelijk perspectief;

·       Je bent in staat mensen en partijen te enthousiasmeren en effectief te laten samenwerken met een integrale kijk op uitvoering en beleid, en publieke en private belangen;

·       Je laat je niet uit het veld slaan bij tegenslagen en denkt in oplossingen en mogelijkheden. Je bent ondernemend en creatief vanuit het belang van de stad, het bestuur en de organisatie;

·       Jouw aanpak kenmerkt zich onder andere door resultaatgerichtheid, creativiteit, verwachtingsmanagement en voorspelbaarheid.

 

Competenties

·       Omgevingsbewustzijn: je herkent relevante ontwikkelingen en vertaalt die naar je opgaven. Bent je bewust van bestuurlijke belangen en schakelt actief met intern en externe belanghebbenden.

·       Verantwoordelijkheid: je neemt zichtbaar verantwoordelijkheid voor aanpak, resultaten en effecten. Ook van je projectteam. Je ondersteunt collega’s en overziet de impact van besluiten in de uitvoering. Toont lef.

·       Samenwerken: je denkt en werkt vanuit integraliteit en het organisatiebelang. Je stimuleert samenwerking en verbindt, óók bij tegengestelde belangen.

·       Flexibel gedrag: je beschikt over een breed palet aan stijlen en beïnvloedingstactieken om je doel te bereiken en kiest daaruit de juiste, afhankelijk van de situatie.

·       Plannen en organiseren: je werkt resultaatgericht en stelt doelen voor de (middel)lange termijn. Kent de relevante beheersfactoren en stuurt daarin. Je denkt en werkt in scenario’s.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten