Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance WMO consulent / wijkconsulent (zzp)

Posted Aug 19, 2022
Project ID: YIS 9119648
Location
Boxtel , Noord-Brabant
Duration
4 maanden
(Sep 5, 2022 - Dec 31, 2022)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Aug 26, 2022 12:00 PM

Startdatum: zsm 

Einddatum: 31-12-2022

Urenomvang: 28-36 uur per week

Functieschaal: 9

 

Ons doel is om alle inwoners van gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel zo volwaardig mogelijk te laten deelnemen aan de samenleving en de jeugd veilig te laten opgroeien. Kom jij hierbij één van onze wijkteams versterken? 

 

Wij zoeken:

Ervaren Wmo consulent / Wijkconsulent bij Mijngemeentedichtbij, locatie Boxtel.

We kunnen alleen ervaren kandidaten meenemen. 

 

 

Wat je gaat doen

Je primaire taak is om binnen de kaders van de Jeugdwet, Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en Participatiewet de gestelde doelen te verwezenlijken. Het is je opdracht om het probleemoplossend vermogen van de inwoner te vergroten, door de eigen mogelijkheden en netwerk van de inwoner te activeren. Je helpt de hulpvraag scherp te krijgen en waar nodig schakel je eerstelijnszorg in. Als het echt nodig is indiceer je specialistisch zorg vanuit de tweede lijn en vertaal je de hulpvraag naar SMART-doelen.

 

Je bent goed in analyseren, coördineren en organiseren. Je inventariseert alle levensgebieden en maakt samen met de inwoner een plan van aanpak om de situatie te verbeteren. Hierbij verhelder je de vraag, beoordeel je de situatie en maak je de plannen reëel en concreet. Voor de uitvoering van dit plan ben jij regievoerder of bepaal jij wie deze rol op zich gaat nemen. Indien veiligheid in het geding is blijf je nauwer bij het gezin betrokken.   

 

Het team

Binnen het venster Sociaal wordt in integrale wijkteams gewerkt. Je werkt met collega’s van team Zorg, Jeugd en Participatie vanuit een vaste wijk. Er zijn 4 wijkteams, 2 in Sint-Michielsgestel en 2 in Boxtel.

 

Werken bij MijnGemeenteDichtbij betekent dat je onderdeel bent van een dynamische omgeving omdat we met veel veranderingen tegelijkertijd bezig zijn. We vragen veel van onze medewerkers en geven hier ook graag iets voor terug. Tijdens gesprekken die je samen met jouw teammanager voert kijken jullie samen naar jouw ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Je krijgt van ons de ruimte om je hierin verder te ontwikkelen.

Wij werken met duidelijke organisatie-, team- en individuele doelstellingen.

 

 

Wie ben jij?

Je bent een doorpakker met lef. Je durf lastige onderwerpen bespreekbaar te maken en bent is staat een situatie snel te overzien. 

Je hebt ervaring met het voeren van regie op complexe casussen en weet hoe je partners en zorgaanbieders kunt aanspreken op hun verantwoordelijkheden. Daarbij toon je lef om buiten de gevestigde kaders te denken en daag je collega’s en instellingen uit om te komen tot de meest doelmatige en duurzame oplossing.

Je zoekt actief de samenwerking met collega’s binnen je wijkteam en met de ketenpartners op. Je bent besluitvaardig en kan daarin een zorgvuldige belangenafweging maken. Daar waar mogelijk kun en durf je los te laten. 

Vergeet ook niet een goede dosis humor mee te nemen. 

We zoeken op dit moment Consultenten wijkteam met specialisme Zorg of Jeugd met minimaal 3 jaar werkervaring.

                                                                          

Wat vragen wij

Wij zoeken gedreven professionals die breed durven te kijken, maar ook specialistische kennis hebben van de (geestelijke) gezondheidzorg, jeugdzorg en/of werk & inkomen. 

De wet is een leidraad, maar je hoeft geen jurist te zijn. Vooral mensen met kennis en ervaring in de praktijk van zorg, jeugd en participatie nodigen we uit om te reageren. 

Wij vragen daarbij een hbo-sociaal agogische opleiding of gelijkwaardig niveau door werkervaring. 

Als consulent Wijkteam met specialisme Jeugd is een SKJ-registratie verplicht (graag duidelijk in jouw CV of motivatiebrief melden). 

Om via het wijkteam alle vragen goed te kunnen beantwoorden werken wij met T-shaped professionals.

Similar projects

+ Search all projects