Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance WMO consulent (zzp)

Geplaatst 1 nov. 2022
Project ID: YIS 9123139
Plaats
Waddinxveen, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 14 nov. 2022
Einde: 31 mrt. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 nov. 2022 09:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: 4 maanden met optie tot verlenging

Aantal uren per week: 32-36 uur

Schaal: 8/9 (gemeente cao)

 

De gemeente Waddinxveen zoekt een Wmo Consulent Sociaal Team!
 

Wij werken voor de inwoners van Waddinxveen. Samen bouwen we aan een fijne plek om te wonen, te ondernemen en te recreëren. Geloof jij in ‘de kracht van eigen kunnen ’en wil jij het verschil maken voor inwoners van gemeente Waddinxveen? Dan gaan we graag met jou in gesprek!

De gemeentelijke organisatie van Waddinxveen bestaat uit een aantal aandachtsgebieden. Eén van de aandachtsgebieden is Maatschappij, bestaande uit een aantal clusters: Beleid Sociaal en Maatschappelijk Domein, Sociaal Team, Administratie en Veiligheid.
 

Wat ga je doen?

Elke werkdag is afwisselend en uitdagend waarin de cliënt centraal staat. Dagelijks zet jij je in voor onze inwoners zodat zij zelfstandig deel uit kunnen maken van de maatschappij.

  • je gaat in gesprek met de inwoner, stimuleert (versterken van eigen kracht) en faciliteert inwoners om de regie in eigen hand te nemen en/of te houden; 
  • je stelt, samen met de inwoner een ondersteuningsplan op;
  • je zet op basis van kennis en expertise de juiste ondersteuning in en heb dus kennis van hulpmiddelen, wonen en inzet van begeleiding;
  • je bent en blijft op de hoogte van de bestaande wet- en regelgeving en kent de grenzen van de Wmo/ WLZ/ziektekostenverzekering;
  • je bespreekt casuïstiek bij het integrale casuïstiekoverleg;
  • je toetst het werk van collega’s volgens de opgestelde richtlijnen;
  • je adviseert gevaagd en ongevraagd oplossingsgericht m.b.t. knelpunten binnen de werkprocessen;
  • je vertegenwoordigt de gemeente tijdens hoorzittingen bij de bezwaarschriftencommissies.

     

Waar kom je te werken?

Bij Waddinxveen werken 200 andere collega´s. We zijn dus een kleine organisatie. De lijntjes zijn daarom kort. We kennen elkaar allemaal. Samen zijn wij Waddinxveen: Een fijne plek om te werken.

Bij Waddinxveen sta jij op de eerste plek. Want als jij goed werkt, is de inwoner tevreden. Onze organisatie geeft veel kansen. We weten van elkaar dat we hard werken en verantwoordelijk zijn. Daarom krijg je het vertrouwen en de vrijheid. En werkt het flexibel werken.

Ook wij staan niet stil. Want er zijn altijd zaken die beter kunnen. Daarom kijken we altijd naar kansen om te verbeteren. 

Je communiceert helder en duidelijk. Je formuleert welke stappen genomen moeten worden en toetst of de ander de boodschap heeft begrepen. Je brengt situaties in kaart door gerichte vragen te stellen en de door jouw verkregen informatie te controleren bij meerdere bronnen. Hiervoor onderscheidt je gemakkelijk feiten van meningen. Je stuurt op deadlines en gemaakte afspraken. Jij realiseert je dat werken als Wmo-consulent betekent dat er geen hapklaar antwoord is op iedere vraag. Jij kunt omgaan met weerstand en ziet het als een uitdaging om er gezamenlijk uit te komen. Je creëert verbinding en hebt oog voor de kracht van de persoon en zijn netwerk, maar weet ook de weg te vinden naar de juiste leveranciers en zorgaanbieders. Samen met de inwoner en betrokkenen vind je zo de juiste oplossing. Doordat je blijft monitoren en evalueren zorg je ervoor dat er gebeurt wat nodig is!
 

Daarnaast beschik je over:

  • kennis van de doelgroep, ziektebeelden, psychosociale problematiek; kennis van GGZ-problematiek is een pré;
  • aantoonbare werkervaring bij een gemeente; De Wmo (zowel oud als nieuw) kent voor jou geen geheimen;
  • ervaring met I-samenleving en Civision van Pink Roccade;
  • Jouw werkdagen zijn bespreekbaar maar op maandag is het team compleet voor overleg en casuïstiekbesprekingen.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten