Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance WMO consulent (20 uur - 36 uur)

Geplaatst 5 aug. 2021
Project ID: YIS 9099708
Plaats
Hellevoetsluis
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 30 aug. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 11-8-2021 10:00


Belangrijk! Toevoeging / situatie

Er zijn op dit moment achterstanden, want het aantal vragen kan niet bijgebeend worden dus er is extra capaciteit nodig. Naast extra inzet is het de bedoeling met meer ondersteuners te werken zodat de consulenten zich meer kunnen focussen op huisbezoeken en minder met de administratie bezig hoeven zijn.


Daarom worden er nu meerdere consulenten gezocht. De voorkeur heeft het om plug en play ervaren werkconsulenten aan te bieden, maar de spoeling is dus. Ik wil je daarom vragen in de breedte te kijken naar het aanbod. Bijvoorbeeld meer of minder uren, een junior gekoppeld aan een senior, een ervaren consulent uit een ander domein met raakvlakken die ondersteuning krijgt etc…


Hiernaast zoek ik dus ook ondersteuners voor deze afdeling. Kennis van de WMO is niet per se nodig, maar wel ontzettend fijn. Die aanvraag deel ik apart. 


We kijken per week naar het aanbod en proberen er samen al puzzelend uit te komen. Mocht je hier ideeën over hebben, dan kun je me bellen.


De functie:

Een klantgerichte en resultaatgerichte Consulent Wmo voor het team Zorg. In deze dynamische functie adviseer je en stel je indicaties. Je hebt contact met zowel cliënten als hulpverleners in multidisciplinaire teams. Onze afdeling biedt je een basisplek, waar je onder andere je rapportages schrijft. Maar om echt te weten wat er speelt, zit je aan tafel bij zorgoverleggen en kom je bij de mensen thuis. Huishoudelijke ondersteuning heeft de focus. Je bent in staat hulpvragen te verhelderen en brengt zo het probleem goed in kaart. Je maakt een inschatting van de mogelijkheden voor het inzetten van de eigen kracht van cliënten en de zwaarte van de problematiek. Je legt huisbezoeken af en stelt zelfstandig (her)indicaties. Je kunt goed omgaan met weerstand. Je bent in staat het verloop van het proces goed te vertalen naar de klant en alle betrokken partijen hierin mee te nemen.


“Op respectvolle wijze de hulpvraag verhelderen en daarmee een passende indicatie stellen. Dat is mooi werk!”


Requirements:

  • Je hebt tenminste een relevant HBO-diploma (bijv. SPH, SJD).
  • Je kent de wet- en regelgeving op het brede sociale domein en je hebt specifieke kennis van de Wet maatschappelijke ondersteuning.
  • Je beschikt over inlevingsvermogen en je kunt je een oordeel vormen waarbij je gegevens en mogelijke handelswijzen in het licht van de wettelijke criteria afweegt. Zo kom je tot realistische beoordelingen.
  • Je bent initiatiefrijk, kwaliteitsgericht en je kunt innovatief denken en handelen. In deze functie is zowel een goede mondelinge als schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid van groot belang.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het opstellen van indicaties ten behoeve van begeleiding, respijtzorg en beschermd wonen. Daarnaast weet je aanvragen voor ondersteuning op het gebied van o.a. huishoudelijke hulp, woningaanpassingen en vervoersvoorzieningen adequaat af te handelen.
  • Je beschikt over enige medische kennis en je hebt ervaring met het voeren van integrale intakegesprekken ('keukentafelgesprekken').
  • Kennis van het systeem CSAM / Civision is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten