Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance WMO consulent (2 zzp posities)

Geplaatst 10 okt. 2022
Project ID: YIS 9121993
Plaats
Ridderkerk, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 1 nov. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 okt. 2022 17:00

Bedrijf: BAR-organisatie

Uren per week: 36,00

Standplaats: Ridderkerk

Startdatum inzet: 1-11-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

 

Als WMO consulent neem je meldingen van inwoners in behandeling. Je stelt samen met de inwoner de hulpvraag vast tijdens een gesprek en je analyseert het probleem. Je maakt een afweging door de hulpvraag en het ervaren probleem van de cliënt te analyseren, rekening houdend met de eigen mogelijkheden, het sociale netwerk, gebruikelijke hulp, voorliggende en algemene voorzieningen en de kaders van wet- en regelgeving. Je formuleert een helder indicatieadvies/-besluit. Als WMO consulent werk je gebiedsgericht en maak je deel uit van het netwerk van een wijkteam. In het wijkteam lever je vanuit jouw expertise een bijdrage aan integrale plannen voor gezinnen en inwoners met een meervoudige en/of complexe hulpvraag en werk je samen aan oplossingen op maat. In sommige gevallen ben je casusregisseur. Samen met je collega’s zorg je voor de bemensing van het dagelijks telefonisch spreekuur. Je levert tot slot een bijdrage aan de integrale ontwikkeling van het team van klantmanagers WMO.

 

Must haves:

Minimaal 2 a 3 jaar werkervaring als WMO consulent bij gemeenten.

 

Pré:

Ervaring met Suite (maar geen dealbreaker)

 

Functie-eisen

 • Bij voorkeur een relevante opleiding op HBO werk- en denkniveau 
 • Kennis van en ervaring met de WMO.
 • Je bent goed op de hoogte van de relevante wet- en regelgeving, richtlijnen en procedures, of in staat om deze snel eigen te maken.
 • Kennis van ziektebeelden, aandoeningen en stoornissen en de gevolgen daarvan in functionele situaties.
 • Je hebt ervaring met doelgroepen van de WMO, zoals personen met verstandelijke, somatische en lichamelijke beperkingen, psychogeriatrie, psychiatrische en psychosociale problematiek.
 • Je kent de voorzieningen en producten op het terrein van welzijn, zorg, wonen en participatie.
 • Je bent flexibel en vindt het leuk om naast je taken als klantmanager bij te dragen aan projecten en integraliteit in het domein Maatschappij.
 • Je bent een teamspeler en in staat om bij te dragen aan verbindingen binnen en buiten het team.
 • Je gaat besluitvaardig, analytisch en resultaatgericht te werk.
 • Je bent klant- en servicegericht.
 • Je bent gespreksvaardig en communicatief sterk in woord en geschrift.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten