Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance WMO beleidsadviseur (zzp)

Geplaatst 20 okt. 2023
Project ID: YIS 9141739
Plaats
Almere, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 29 feb. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 okt. 2023 12:00

Uren: 24 - 36 uur per week

Thuiswerken: deels mogelijk in overleg

Startdatum: zsm

Einddatum: Opdracht is voor 4-6 maanden daarna is verlenging mogelijk

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.



De gemeente Almere hanteert sinds 1 januari 2023 nieuwe werkwijzen voor de huishoudelijke ondersteuning, individuele begeleiding en dagbesteding (onderdeel van de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning, ofwel Wmo).

De komende tijd gaan we van het ‘landen’ van de nieuwe werkwijzen naar het bestendigen en gericht verder blijven ontwikkelen op basis van signalen en ervaringen uit de praktijk. Dit is nodig om bestand te zijn tegen ontwikkelingen die de Wmo raken en die de houdbaarheid onder druk zetten.

Almere groeit en vergrijst namelijk in rap tempo en er is een oplopend tekort aan gekwalificeerd zorgpersoneel. Daarnaast blijven inwoners langer thuis wonen, zien we ondersteuningsvragen complexer worden en is het rijksbeleid onzeker. Tegelijkertijd bieden landelijke preventie- en zorgakkoorden kansen op meer samenhang en samenwerking in het sociaal domein.

Dit alles vraagt om focus, gericht samenwerken, continu leren en waar nodig tijdig bijsturen. We zoeken versterking voor ons team om dit proces samen met ons verder vorm te geven.


Gewenste eigenschappen/ervaring

  • Minimaal hbo-denk- en werkniveau

  • Is beschikbaar voor 24 tot 36 uur per week

  • Heeft minimaal 2 à 3 jaar ervaring als beleidsadviseur/projectleider Wmo binnen een gemeentelijke organisatie

  • Heeft vaardigheden op het gebied van projectmatig werken

  • Is in staat om zowel in teamverband als zelfstandig te functioneren

  • Is als persoon georganiseerd, slagvaardig en flexibel van aard

 

Beoogde rollen/taken

  • Levert een actieve bijdrage aan de ordening en verdere uitwerking van de aanpak/agenda om de nieuwe Wmo-werkwijzen te bestendigen

  • Kan optreden als projectleider voor één of meer speerpunten binnen de aanpak/agenda

  • Fungeert bij de uitvoering van de aanpak/agenda als secretaris en procesmanager binnen de interne organisatie en richting partnerorganisaties (zoals zorgaanbieders)

  • Draagt bij aan de verbinding tussen de Wmo-uitvoering en andere domeinen, zoals de opgave Wonen en zorg, verblijf en opvang, jeugd, etc.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten