Gemeenteprojecten

Freelance wijkteam medewerker (3x)

Geplaatst 29 sep. 2021
Project ID: YIS 9102012
Plaats
Barendrecht
Duur
6 maanden
(29 sep. 2021 - 29 mrt. 2022)
Uren/week
28 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 8-10 11:00

 

Het sociale domein is volop in beweging en geeft vorm aan de nieuwe rol van de overheid in de samenleving. Het cluster staat voor een flinke ontwikkelopdracht waarin de inwoner centraal willen zetten. Integraal en wijkgericht werken vanuit visie gaan verder vorm krijgen. In Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk zijn wijkteams actief. In deze teams werken

professionals samen die zorg en ondersteuning organiseren en preventief bieden aan onze inwoners.

Met elkaar maken we stappen de werkwijze en vormgeving van deze teams. Aanleiding voor deze ontwikkeling is o.a. de wens voor het scheiden van de verschillende taken binnen de wijkteams. Op deze manier denken we een verdieping aan te brengen de taken, kunnen de inwoners meer centraal zetten door sneller en beter aan te sluiten bij de vraag. Voor deze wijkteams zijn wij op zoek naar:

 

Wijkteammedewerkers Toegang (Jeugd)

 

 

Wat ga je doen?

 

De wijkteammedewerker Toegang vindt het leuk om iedere dag weer uitgedaagd te worden om de juiste beslissing te nemen. Je hoofdtaak is goede en tijdige ondersteuning bieden voor jeugdigen en gezinnen die dit nodig hebben. Je hoofdtaak is goede ondersteuning tijdig en nabij mogelijk maken voor jeugdigen en gezinnen die dit nodig hebben. Je hebt daarin een adviserende- en indicerende rol en staat daarbij vanzelfsprekend in nauw contact met inwoners, collega’s en netwerkpartners. Om echt te weten wat er speelt zit je aan tafel (en bij zorg overleggen) met familie(systemen) en kom je bij de inwoners thuis. Je gaat met ouders en/of jeugdigen in gesprek om samen tot een analyse te komen van de situatie waarbij je ook de krachten van het gezin en het netwerk zichtbaar maakt. Je maakt hierbij een objectieve beoordeling, je maakt gebruik van de eigen kracht van het gezin en/of het lokale preventieve (groeps)aanbod. Indien nodig indiceer je ‘lokale en/of ‘specialistische’ hulp in de vorm van ZIN en/of PGB. Met jouw kennis en kunde ondersteun en onderzoek je graag een jeugdhulp aanvraag van een gezin en kom je tot een gemotiveerd besluit en dan sluit je af en ga je met een nieuwe uitdaging aan de slag.

 

Het betreft een nieuwe functie. Samen met jou willen we de functie verder bouwen en organiseren. We zoeken collega’s die niet bang zijn om een uitdaging aan te gaan en energie krijgen van vernieuwen en implementeren.

Plek in de organisatie De wijkteammedeweker Toegang is werkzaam voor de BAR-organisatie en ingedeeld in de gebruikelijke clusters 1, 2 of 3 binnen cluster Maatschappij. De wijkteammedewerker Toegang heeft één gemeente als aandachtsgebied maar is in staat ook taken op te pakken binnen de andere gemeenten als de situatie daarom vraagt.

 

Wat vragen we van je?

 

 • Wij vragen tenminste HBO werk- en denkniveau en sterke affiniteit met het vakgebied. Je hebt een diploma behaald op het gebied van social work en je bent in bezit, of komt in aanmerking voor een SKJ-registratie. 
 • Je bent deskundig op het gebied van de Jeugdwet en de toepassing hiervan. 
 • Je bent in staat om je aan te passen aan mensen waarbij je de kracht van de inwoner en zijn netwerk vooropstelt. Je kunt goed doorvragen zodat je de vraag achter de vraag begrijpt en je durft ook moeilijke onderwerpen bespreekbaar te maken. 
 • Je neemt wel overwogen besluiten en weegt belangen af. Je weet hierin tot de best passende oplossing te komen die past bij de situatie en zorgbehoefte van de inwoner.

 

Verder vragen we van je dat je:

 In staat bent om aan te sluiten bij mensen waarbij hij/zij de kracht van de inwoner en zijn netwerk vooropstelt;

 Te luisteren, je vraagt door en vat samen waarbij ook moeilijke onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt;

 Analytisch ingesteld bent en bekend met zorgvuldig onderzoek doen.;

 Weloverwogen besluiten neemt en dat je belangen afweegt Je weet hierin tot een best passende oplossing te komen die recht doet aan de situatie en zorgbehoefte van de inwoner;

 Navolgbaar en transparant werkt , waarbij de nadruk ligt op verwachtingsmanagement naar de inwoner;

 Zelfstandig werkt maar wel tijdig om advies kan vragen;

 Kennis hebt van het lokale veld en dat je hier gebruik van weet te maken;

 Kostenbewust bent;

 Beschikt over goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

 

 • Reden inhuur? Lange wachtlijsten waardoor mensen niet geintaked kunnen worden 
 • Startdatum (gewenst)? Z.s.m 
 • Startdatum (uiterlijk)? 1 november 
 • Einddatum? 31-12-2021
 • Optie tot verlenging? ja 
 • Min/max aantal uur per week? 24-36 
 • Vaste werkdagen gewenst/vereist? Nee variabel. 
 • Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja, voor het uitwerken verslagen voornamelijk bedoeld 
 • Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 1 jaar in ieder geval

 

Vacature

 

Must haves (knockouts)?

HBO Diploma

SKJ registratie

 

Pre's?

Relevante werkervaring

Pro-actieve houding

Zorgvuldigheid in documentatie en dossiersvorming

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten