Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance werkvoorbereider grond/weg/waterbouw (zzp)

Geplaatst 3 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110484
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: 14 mrt. 2022
Einde: 1 apr. 2023
Tarief
Onbekend

Startdatum: Zo snel mogelijk

Duur opdracht: 1 jaar met kans op verlenging

Aantal uren week: 32-36

Inschaling: 9 gemeente cao

 

Werken bij de snelst groeiende gemeente van Nederland? De afdeling Stadsruimte zorgt voor een aangename buitenruimte in Almere. Samen met bewoners, partners en aannemers werken we aan de toekomst van de stad. Een ambitieuze stad. Groei, experimenten, innovaties en evenementen. Wat kan er níet in Almere? 

 

Het team Projectmanagement en Contractvoorbereiding is de uitvoerder/ realisator van kleine en grote projecten zoals groot onderhoud van woonwijken, de Floriade en plan Duin. Binnen het team werken projectmanagers, projectondersteuners, werkvoorbereiders, contract- en leveranciersmanagers, een kostprijsdeskundige, toezichthouders en directievoerders intensief samen voor een maximaal resultaat voor onze stad. We zijn de contract- en aanbestedingsdeskundige voor het inkopen van civiel- en cultuurtechnische werken. Het team is adviseur van mogelijke contractvormen en aanbestedingen. Binnen het team zijn ca. 50 collega’s werkzaam, waaronder 10 werkvoorbereiders. Er wordt voor ca. 30 miljoen euro per jaar aan werk aanbesteed.

 

Wat ga je doen

Het werk van werkvoorbereider bij Gemeente Almere is veelzijdig en afwisselend. Je maakt zelfstandig tekeningen, calculaties en bestekken voor civiel- en groentechnische terreininrichtingen, kabel- en leidingentracés, openbare verlichting, kernhoofdwegen, busbanen en watergangen voor nieuwbouw, beheer, onderhoud, reconstructies en/of renovatie. Je verrijkt de bestekken met de kennis en ervaring van collega’s in de buitenomgeving en de specialistische vakgroepen. Je bent daarnaast ook verantwoordelijk voor de begeleiding van het totale inkoopproces.

 

Binnen verschillende projectteams lever je een belangrijke bijdrage vanuit jouw professie. Ook adviseer je de projectmanagers en uitvoeringscoördinatoren over civieltechnische en uitvoeringstechnische knelpunten. 

In het werkproces zijn contractvoorbereiding en -directievoering gebundeld: als gesprekspartner moet je daarom goed kunnen schakelen tussen theorie en uitvoering. Je werkt nauw samen met adviseurs en vaktechnici op diverse vakgebieden, zoals constructies, riolering, waterhuishouding, kabels en leidingen, spelen, groen, water en natuur. Als expert voel je je hierin thuis, spreek je de taal en ken je de belangen.

 

Intern heb je in projectverband contact met alle betrokkenen van andere teams en afdelingen. Extern onderhoud je contacten met bouwpartners, andere (semi)overheden, aanvragers, adviseurs, andere partijen in het taakveld en vakgebied en is het mogelijk dat je participeert in landelijke en regionale (net)werkgroepen.

 

Wie ben jij

Allereerst ben jij een stevige persoonlijkheid, jij staat er echt. Je communiceert makkelijk op allerlei niveaus. Je kunt plannen en organiseren, je weet om te gaan met de druk van deadlines en weet de balans te bewaken tussen de kwaliteit en kwantiteit van je werk.

Jij brengt innovatievermogen en creativiteit mee en kijkt verder dan je eigen vakgebied. Je toont betrokkenheid bij ontwikkelingen binnen de organisatie, bent een echte teamplayer en je denkt in oplossingen. Je weet je te verplaatsen in de klant. Je vindt het leuk om collega’s van advies te voorzien.

 

Wat heb je nog meer in huis

  • HBO werk- en denkniveau (richting civiele techniek is een pré)
  • Ervaring met CAD (Microstation is een pré) en RAW- bestekprogrammatuur
  • Kennis van de RAW en UAV
  • Kennis van UAV-gc, SE en SCB is een pré
  • Bij voorkeur enige ervaring met het uitvoeren van meervoudig onderhandse aanbestedingen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten