Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance werkbegeleider WMO ea.(zzp)

Geplaatst 25 jun. 2024
Project ID: YIS 9160454
Plaats
Assen
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 8 jul. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 jul. 2024 17:00

Startdatum: zsm 

Duur: 31.12.2024 met optie verlenging in 2025 (uren nog nader te bepalen)

Inzet: 8 tot 16 uur per week uur per week

Inschaling: Schaal 10CAO Gemeenten

Richtlijntarief: € 82,00

Aanbieden voor maandag 1 juli 17.30 uur

  • Aangeboden uurtarief is een bedrag all-in, exclusief btw. Dit tarief geldt voor de duur van de opdracht inclusief eventuele verlengingen.

Gemeente Assen

Heb jij ervaring als werkbegeleider in het sociale domein (aandachtsgebied WMO), ben je een verbinder en weet je hoe je kwaliteitsslag moet maken?


Wat ga je doen

Jij zet je als werkbegeleider met name in voor team WMO (van melding tot beschikking). Dit houdt in dat jij 1 – op 1 coaching/begeleiding geeft waarbij je het hele traject doorloopt met een medewerker en deze coacht op zijn/haar individuele ontwikkelvraag. Indien nodig vul je dit aan met sessies in het team om de kennis en vaardigheden van collega’s te bevorderen. Dit altijd in overleg met coördinator en projectleider.

De werkbegeleiding valt onder het project ‘’leidende principes’’ waarin we een cultuurverandering en kwaliteitsverbetering gaan realiseren waarbij we doelgericht toewerken naar deze principes; werken volgens de bedoeling, 1 gezin – 1 plan – 1 contactpersoon, eigen regie inwoner en wijkgericht werken. In de werkbegeleiding is het dus een belangrijk doel en aandachtspunt om te coachen op de bewustwording op en het werken volgens de vier leidende principes. Om dit goed en eenduidig te kunnen doen werk je nauw samen met de projectleider, coördinatoren en werkbegeleider jeugd.

Daarnaast heb je binnen de werkbegeleiding de taak om een verbeterslag te maken in het doen van objectief onderzoek, het toepassen van de stappen van de CrvB (in gesprek en resultatenplan) en het verbeteren van de gespreksvaardigheden. Je bent hierbij goed in staat om aan te sluiten bij de individuele ontwikkelvragen van medewerkers en/of subteams.

Je hebt een rol in de doorontwikkeling van het sociaal domein. Jij bevordert de samenwerking met andere uitvoeringsteams, het voorliggend veld, leveranciers en zorgaanbieders. Je stimuleert medewerkers om breed en in samenhang te kijken. Je hebt daarin een voorbeeldrol. Je hebt strategisch inzicht en creëert draagvlak op verschillende niveaus; van wethouder, concernmanager, teammanager, tot uitvoerende teams. Je helpt ons te zorgen dat we met de juiste dingen bezig gaan. 

Team

Voor deze opdracht zal je met name betrokken zijn bij de projectgroep Leidende principes en de teams WMO. De functie wordt ingevuld binnen team kwaliteit.

Het team Kwaliteit is onderdeel van de uitvoering Sociaal Domein en kan worden gezien als het bedrijfsbureau voor de andere teams binnen de uitvoering van het Sociaal Domein waarin meerdere disciplines samenwerken. Denk aan het verbeteren van werk en bedrijfsprocessen, verandertrajecten, juridische kwaliteit, cliëntervaringsonderzoeken & monitoring, contract- & kwaliteitsmanagement, interne controle & auditing en uitvoeringsbeleid. In het team werken ongeveer 26 mensen.

De uitvoering Sociaal Domein van de gemeente Assen bestaat uit vier teams: Team Buiten Wmo, Team Buiten Jeugd en Onderwijs, Team Binnen en Team Kwaliteit. Inwoners kunnen bij ons terecht voor hulp die zij nodig hebben in het dagelijks leven. We denken en zoeken mee naar passende oplossingen. Indien nodig regelen we de toegang tot de maatschappelijke voorzieningen in het kader van de Wmo en Jeugdwet. We geven ook uitvoering aan het doorstroompunt (voorheen heette dit het RMC), leerplicht, inburgering, leerlingenvervoer, schulddienstverlening en vroeg signalering. De uitvoeringsteams hebben ieder een teammanager en 2 coördinatoren. 

Jouw competenties

  • Resultaatgericht: je formuleert heldere doelstellingen en resultaten en bent er actief op gericht om deze te behalen. Je draagt bij aan de doelen van het project en de leidende principes van sociaal domein Assen.

  • Verbindend: je bouwt gemakkelijk een relatie op met mensen. Je hebt inzicht in de verschillende belangen die er zijn en kan hier goed mee omgaan. Je gaat conflicten niet uit de weg maar benoemt ze en gaat ermee aan de slag.

  • Coach: je bent een toegankelijke coach die collega’s activeert om met hun leerpunten aan de slag te gaan, zowel op gespreksvoering, benadering als het doen van objectief onderzoek.

 

Wij vragen

  • Aantoonbare ervaring als werkbegeleider in het sociale domein

  • Kennis van de WMO en stappen van de CRvB

  • Kennis van de sociale kaart in de gemeente Assen is een pré

  • Een verbinder en iemand die goed kan samenwerken

  • Bestuurlijke en politieke sensitiviteit

  • Een relevante opleiding op HBO+ niveau

  • Affiniteit met de vier leidende principes zoals hierboven beschreven

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten