Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Werk & Participatiecoach

Geplaatst 10 mei 2021
Project ID: YIS000689
Plaats
Oirschot
Uren
36 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 31 mei 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
40 - 55 €/uur

In Oirschot werken we o.a. samen met KempenPlus, het participatiebedrijf voor de inwoners van de Kempen. Zij zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van (een deel van) de Participatiewet en de Wet sociale werkvoorziening. Ze helpen de inwoners van de Kempengemeenten – die daar ondersteuning bij nodig hebben – om terug aan het werk te gaan. Bij voorkeur bereiken ze, o.a. met training en coaching, dat cliënten aan het werk gaan bij reguliere werkgevers. Lukt dat niet, dan kunnen ze aan de slag in een beschutte werkomgeving bij of via KempenPlus. Voor cliënten die (nog) niet kunnen werken, zoeken ze een andere zinvolle tijdsbesteding zoals vrijwilligerswerk. Aan inwoners die daar nood aan hebben, verstrekken ze als (tijdelijke) inkomensvoorziening een bijstandsuitkering.

 

Voor de uitvoering van de participatiewet zijn we op zoek naar een extra:

WERK & PARTICIPATIECOACH (parttime/ fulltime)


Functie-inhoud?

Als werk & participatiecoach heb je een belangrijke rol voor je cliënten. Je helpt hen om naar beste kunnen aan de slag te gaan. Bij voorkeur natuurlijk bij een reguliere werkgever. Maar bij veel cliënten zal dat nog niet aan de orde zijn. En dat inspireert jou juist...! Jij gaat er alles aan doen zodat cliënten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en naar beste kunnen inzetten. Werk staat voorop en je stimuleert een zo kort mogelijk verblijf in de uitkering. Dit doe je doordat je een goed oog hebt voor de mens. Je weet wat mensen drijft. Daarnaast kun je goed schakelen tussen verschillende belangen en leg je slimme verbindingen in het (lokale) netwerk van ketenpartners. Kortom, je maakt hier echt het verschil voor je cliënten. 

Je bent verantwoordelijk voor je eigen cliëntenbestand: pak deze verantwoordelijkheid, neem de vrijheid, pak dingen op en boek resultaten. Je bent je bewust van het speelveld waarin je je beweegt en bent er ook niet bang voor om het gesprek aan te gaan met cliënten over lastige zaken.

 Wellicht wat minder prikkelend, maar zeker zo belangrijk is het stukje ‘administratie’ in je werk. Je zorgt ervoor dat je dossiers altijd op orde zijn. Niet alleen omdat we met belastinggeld werken, maar ook vanuit de overtuiging dat een goede vastlegging je cliënt verder helpt.

Bovenal een zinvolle job – waarin je echt het verschil kunt maken – en een dynamische werkomgeving met bevlogen en betrokken professionals.


En wie ben jij?

Vanzelfsprekend hebben we een droombeeld: je bent flexibel, pragmatisch, teamspeler, ondernemend, stressbestendig en hebt oog voor mensen. 

Je hebt een HBO werk- en denkniveau en kennis en ervaring met de Participatiewet, gedragsbeïnvloeding, Suite van Centric, het opstellen van rapporten en ontwikkeladviezen. Omdat er een ervaren medewerker is uitgevallen, zoeken we iemand met ruime ervaring in een soortgelijke functie bij een gemeente


Sollicitatie deadline is 14-5 om 15:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten