Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Webmaster Online Redactie - 36u - Provincie Fryslan (ZZP)

Geplaatst 8 dec. 2021
Project ID: YIS 9105977
Plaats
Leeuwarden
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 3 jan. 2022
Einde: 30 apr. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 20-12 12:00

Startdatum inzet: 3-1-2022

Einddatum inzet: 30-4-2022

duur: 4 maanden

uren: 36 uur pw

schaal: 10

 

Wegens zwangerschapsverlof van de webmaster zoekt de online redactie van provincie Fryslân een bekwame en bevlogen vervanger.

Als onderdeel van Publyksplein werkt de webmaster samen met het KCC, de perswoordvoerder en Streekwurk aan resultaat 40 van het coalitieakkoord: er is één toegangsloket voor de provincie. Daarnaast draagt de webmaster zorg voor naleving van wetten en afspraken op het gebied van digitale communicatie.

 

Een van die loketten is de website www.fryslan.frl; een visitekaartje van onze organisatie. Dit vraagt om goed onderhoud. Hetzelfde geldt voor onze online media. Dit onderhoud gebeurt door de online redactie.

 

De webmaster  stuurt de online redactie aan en bewaakt kwaliteit en afspraken rond de website en het intranet. De online redactie bestaat uit de webmaster en twee webredacteuren.

 

De webmaster heeft de volgende taken:

 

·      Is verantwoordelijk voor het bewaken van het toptakenprincipe en draagt dit uit naar de organisatie.

·      Adviseert (communicatie)collega’s bij het wel of niet inzetten van de website als communicatiemiddel. En adviseert over de inzet van andere communicatiemiddelen.

·      Zorgt voor het naleven van de Wet digitale toegankelijkheid en stuurt/spreekt collega’s hierop aan.

·      Is verantwoordelijk voor de kwaliteit en doorontwikkeling van de website, het intranet en de online redactie.

·      Bewaakt de richtlijnen voor website en intranet en stuurt de webredacteuren hierop aan. Doet dit met een kritische blik omdat niet zomaar alles op de website kan worden gepubliceerd.

·      Denkt mee over de strategische ontwikkeling van de online middelen en neemt deel aan de uitvoering van digitale projecten.

·      Bewaakt de kwaliteit van alle publicaties op social media, Binnenspiegel(intranet) en de website. Teksten en beeldmateriaal moeten voldoen aan de richtlijnen online media.

·      Is contactpersoon voor het KCC en de perswoordvoerder en werkt samen een strategie uit voor een betere samenwerking. 

Requirements:

 

Wij zoeken een bevlogen iemand met verstand van social media en online redactie. Hij of zij moet samen met de online redactie de kwaliteit van de website en social media hoog houden. Wat wij verder vragen van de kandidaat is dat hij of zij:

 

·      Alles weet over de ontwikkelingen op het gebied van social media en de trends en ontwikkelingen op dit gebied bijhoudt.

·      Expert is op het gebied van het inzetten van social media en een team op sleeptouw kan nemen.

·      Enige kennis heeft van de wet digitale toegankelijkheid. Kennis van de wet ‘open overheid’ is geen eis maar kan handig zijn.

·      Aanleg heeft voor film en fotografie

·      Creatief is en ideeën heeft over het bereiken van onze mienskip (samenleving) via social media.

·      Een relevante opleiding heeft afgerond.

·      De Nederlandse taal goed beheerst.

·      De Friese taal goed beheerst of er affiniteit mee heeft (de website is 2-talig).

·      Gevraagd en ongevraagd advies geeft aan collega’s en bijstuurt wanneer dat nodig is

·      Een hoge mate van zelfstandigheid wordt gevraagd. Men zal veelal vanuit huis werken en het betreft een redelijk solistische functie.

·      Een goede samenwerking met andere collega’s is noodzakelijk en zal veelal via digitale communicatie verlopen. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten