Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance voorzitter jeugdtafels (zzp)

Geplaatst 5 apr. 2023
Project ID: YIS 9131602
Plaats
Horst
Uren
20 uur/week
Periode
2 maanden
Start: 24 apr. 2023
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
69 - 84 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 apr. 2023 17:00

Startdatum: 24-4-2023

Voorlopige einddatum: 1-7-2023 (verlenging mogelijk)

Uren p week: 20uur per week (bij voorkeur ma, di, donderdag, in afstemming)

Functieschaal: 10

Tarief: - indicatie € 69-79 euro, afhankelijk van kennis en ervaring

Deadline uiterlijk 12-4-2023, 17:00 uur, gesprekken staan gepland op 17-4 tussen 12:00 en 14:00 uur.



Dit zijn wij

In Noord Limburg werken we met 7 gemeentes samen op het gebied van Jeugdhulp. Dit zijn Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Venlo en Venray. We werken samen op het gebied van jeugdhulp. Deze samenwerking is ondergebracht in het Zorg- en Veiligheidshuis Noord-Limburg.  

In deze functie zijn we op zoek naar een aanpakker met inhoudelijke kennis voor verschillende overlegtafels jeugdhulp. Je werkt samen met de huidige voorzitter van de jeugdtafels en jullie maken onderling goede afspraken.

De volgende drie taken: de Jeugdbeschermingstafel, nazorg detentie jeugd en Regionale Expertteam jeugd worden namens de 7 gemeentes Noord Limburg uitgevoerd en zijn belegd binnen het Zorg- en Veiligheidshuis Noord-Limburg. Het Zorg- en veiligheidshuis is een samenwerkingsverband waar zorg, justitie, veiligheid en bestuur samenkomen rondom complexe en risicovolle casuïstiek.

Als voorzitter, ben je de collega van de  huidige voorzitter van de overlegtafels jeugd. Samen vormen jullie het duo en dragen jullie zorg voor de taken tussen de verschillende gemeentes en partners zoals Veilig thuis, Bureau jeugdzorg en Raad van kinderbescherming. Samenwerking vind je belangrijk, je bent goed in het organiseren van regeltaken en je bent sterk in het doen van inhoudelijke verslaglegging. Er is een doorontwikkeling gaande waarbij jullie samen met beleid meedenken in mogelijkheden hoe deze overlegtafels jeugd zo goed mogelijk vorm te geven binnen onze regio.

  

Dit ga je doen

Jeugdbeschermingstafel (JBT)

De JBT is een integraal overleg om te bepalen of een civielrechtelijk onderzoek nodig is in het kader van de jeugdbeschermingsmaatregel waarna dit wordt doorgeleid naar de Raad voor de Kinderbescherming (RvdK). Deze overleggen vinden wekelijks plaats afwisselend in Venray en Venlo. In het overleg met ouders, kind en ketenpartners, vindt door de vaste leden van de JBT een zorgvuldige afweging plaats of er een onderzoek moet plaatsvinden naar eventuele hulpverlening binnen het gedwongen kader of dat er aanvullende afspraken aan de orde zijn binnen het vrijwillige hulpverleningskader welke gemonitord worden. 

Regionale Expertteam jeugd (RET)

Het Regionale Expertteam jeugd Noord-Limburg is een samenwerking tussen de regio Noord-Limburg en diverse jeugdhulpaanbieders uit de regio. Het RET richt zich op complexe zorgvragen, waar de reguliere hulpverlening niet uitkomt. Het team adviseert over passende jeugdhulp, waarbij de vraag van de cliënt centraal staat. Daarnaast leert het RET van de complexe casuïstiek. Hierdoor wordt het leren over de jeugdhulp, de samenwerking binnen de regio en het zorglandschap versterkt. 

Nazorg detentie:

Jeugdige die in detentie hebben gezeten komen na een tijd weer terug in de maatschappij. Om recidive te voorkomen zijn zij erbij gebaat om deze overgang soepel te laten verlopen. Hierbij speelt hun eigen netwerk ook een belangrijke rol. De nazorgtafel is op dit moment pragmatisch doch effectief ingevuld. In overleg met betrokken partners moet onderzocht worden of en waar in het proces verbeteringen mogelijk zijn.

Concrete taken zijn onder andere:

  • Het screenen van inkomende stukken (inbreng) van de overlegtafels;

  • Inhoudelijke verslaglegging en dossiervoering van de overleggen/ ingebrachte zaken;

  • Je bent de schakel tussen uitvoering en regionaal beleid wat betreft de jeugdtafels;

  • Mede inschatten van benodigde specifieke hulpverlening te nemen stappen in het proces;

  • Geven van advies en beantwoorden van ondersteuningsvragen richting melders over inhoud en route;

  • Samen met de gemeente draag je zorg voor het verzamelen van relevante informatie om trends te ontdekken en hierop in te spelen;

  • Je denkt actief mee in het versterken van de samenwerkingen met alle lokale toegangen en samenwerkingspartners;


Je neemt mee:

  • Je beschikt over een afgeronde relevante opleiding op minimaal HBO-niveau (bijvoorbeeld social studies) ;

  • Je hebt ruime ervaring met de Jeugdwet en van de procedures binnen de vrijwillige en gedwongen hulpverlening;

  • Je hebt ervaring met de doelgroep (o.a. multi-probleem gezinnen, zorg mijdende gezinnen);. .

  • Je hebt kennis van de sociale kaart en het zorglandschap voor jeugdhulp in Noord-Limburg;.

  • Je beschikt over onderzoeks-, gespreks-, en adviesvaardigheden en kan deze vertalen naar beleidsinformatie;

  • Je ervaart plezier in het doen van verslaglegging en bent hierin een absolute uitblinker;

  • Je bent in staat structuur aan te brengen in complexe regionale vraagstukken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten