Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance verkeersregisseur/adviseur (zzp)

Geplaatst 20 apr. 2022
Project ID: YIS 9108752
Plaats
Zuidplas
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 28 apr. 2022
Einde: 1 apr. 2023
Tarief
Onbekend

Startdatum z.s.m.

Duur opdracht: 12 maanden met optie tot verlenging

Uren: 36 uur per week. 32 is bespreekbaar (beschikbaarheid graag aangeven)

Schaal: 10/11 cao gemeenten

Het is mogelijk om ongeveer de helft van de tijd vanuit huis te werken

Geschikte kandidaten worden voorgedragen bij binnenkomst.

 

Ben je bekend met meerdere facetten binnen het verkeerskundig vakgebied? 

Vind je het leuk om binnen de focusgroep Leefbaarheid van het cluster IBOR om samen met de collega’s verkeerskundige vraagstukken op te pakken. 

Zorg jij als verkeersregisseur dat de dorpen van Zuidplas bereikbaar blijven? Krijg je energie om als verkeerskundige projecteisen op te stellen en deelproducten te toetsen voor en binnen onze IBOR-reconstructieprojecten? 

Word dan Verkeersregisseur/adviseur bij Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

 

Het cluster IBOR (Ingenieursdienst en Beheer Openbare Ruimte) is onderverdeeld in drie focusgroepen namelijk Ingenieursdienst Zuidplas, Techniek en Leefbaarheid. 

Binnen de focusgroep Leefbaarheid worden de ‘zachtere’ assets en diensten beheerd en geregeld. Denk aan de groenvoorziening, bomen, spelen, straatmeubilair, afval, verkeer, begraafplaatsen en buitensportaccommodaties. Maar ook verschillende diensten zoals zwerfvuil en reiniging, graffitibestrijding, dierenwelzijn, de begraafplaatsregistratie en verschillende andere leefbaarheidsvraagstukken. 

 

Zuidplas vindt een veilige infrastructuur en een goede en veilige doorstroming van het verkeer belangrijk. Ook streeft de gemeente naar goede (fiets)verbindingen. Er zijn stappen gemaakt in de planvorming zoals een risico gestuurd uitvoeringsprogramma verkeer. 

Aan de andere kant is de doelstelling om beleidsmatig nog enkele stappen te gaan maken met elkaar. Verder wordt bereikbaar Zuidplas ontwikkeld. Om de veiligheid en bereikbaarheid te waarborgen worden tijdelijke verkeersmaatregelen rond grootschalige infrastructurele projecten of evenementen afgestemd met alle betrokken partijen. Verder moeten panden tijdens dergelijke werkzaamheden altijd bereikbaar blijven voor hulpdiensten, en hebben winkels en bedrijven een economisch belang bij het waarborgen van de bereikbaarheid. Dat betekent dat de omgeving tijdig wordt geïnformeerd over de getroffen maatregelen en dat deze dan ook goed werken. 

Nu zoeken wij iemand om die samen met de collega’s van de vakgroep verkeer hier op een goede wijze invulling aan geeft.

 

Hoe houden we Zuidplas bereikbaar tijdens uitvoeringsprojecten en evenementen? Hoe richten we de openbare ruimte verkeerstechnisch duurzaam goed in? Hoe zorgen we dat vragen, meldingen en verzoeken van onze inwoners over verkeer snel en adequaat worden beantwoord? Zomaar een paar belangrijke vragen waar we bij de gemeente Zuidplas een antwoord op moeten vinden.

 

Met jouw kennis en kunde fungeer je als sparringpartner en adviseer je de projectleiders, assetbeheerders management en bestuur op het gebied van verkeer. Je krijgt een afwisselende functie waarbij jij de spil bent bij het afhandelen van meldingen en vragen van burgers en belangengroeperingen op het gebied van verkeer en vervoer. Je hebt niet uitsluitend de focus op het opgeleverde eindresultaat, maar voelt je ook verantwoordelijk voor draagvlak, communicatie, afstemming, planning en dergelijke. Je bent omgevingsbewust en hebt vakinhoudelijke kennis. Je bent gedreven om de benodigde resultaten te bereiken.

 

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Een voorstel opstellen voor introductie van (een vorm van) verkeersregie en verkeersloket in Zuidplas.

·        Regie voeren op en toetsen van omleidingen/BLVC plannen (Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie) naar aanleiding van uitvoeringsprojecten openbare ruimte en het adviseren/toetsen van verkeersmaatregelen bij projecten in de stad.

·        Afhandelen klachten/verzoeken en meldingen op het gebied van verkeer en vervoer;

·        Verkeerskundig toetsen en adviseren over uitwegen, snippergroen, evenementen, ontheffingen, schadeclaims en bewegwijzering;

·        Leveren van een actieve bijdrage aan projecten op het gebied van verkeer en vervoer;

·        Advisering op het gebied van verkeerstechniek (bouwaanvragen, omgevingsvergunningen e.d.);

·        Het bijhouden van verkeerskundige richtlijnen in onze DIOR;

·        Je bent aanspreekpunt voor het verkeerskundig databeheer (o.a. uitzetten parkeeronderzoeken, tellingen en snelheidsdisplays)

Je stelt, toetst en keurt diverse verkeersbesluiten;

 

Jij brengt mee:

Als medewerker van de gemeente Zuidplas beschik je over de kernwaarden verbindend, open, energiek en lef. 

Je bent vernieuwend en geeft richting en wil meedenken over de veranderingen van morgen en de ontwikkeling waar de organisatie zich in bevindt. 

Je bent politiek en maatschappelijk betrokken en wilt jouw bijdrage leveren aan een optimale leefomgeving van de inwoners van de gemeente Zuidplas. 

Je toont eigenaarschap door zelf de regie en verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan oplossingen, in te zetten acties en het bereiken van resultaten. Je bent kwaliteitsbewust, stelt hoge eisen en normen aan de kwaliteit van jouw werk. Jouw plannen, producten of diensten voldoen aan de verwachtingen van je omgeving. Dit alles doe je in goede samenwerking met je collega’s.

·        Je beschikt over een afgeronde opleiding Verkeerskunde en je hebt een HBO werk en denk niveau;

·        Op basis van tenminste 1 tot 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie kun je ons meteen adequaat van dienst zijn;

·        Je hebt een goed inlevingsvermogen en communicatieve capaciteiten;

·        Je hebt ervaring met de genoemde werkzaamheden en het werken bij een gemeentelijke overheid is een pré;

·        Kennis van projectmatig werken is een pré

·        Kennis van Melvin is een pré

·        Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. (is standaard)

 

Bij de Gemeente Zuidplas ben je verzekerd van een leuke en uitdagende opdracht. Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord. Je krijgt in eerste instantie een opdrachtovereenkomst van 12 maanden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten