Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance verkeerskundige (zzp)

Geplaatst 1 feb. 2023
Project ID: YIS 9127752
Plaats
Barendrecht, Zuid-Holland
Uren
34 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 1 mrt. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 6 feb. 2023 12:00

Startdatum (gewenst)? half feb

Startdatum (uiterlijk)? 1 maart

Einddatum: tot einde van jaar

Optie tot verlenging? onduidelijk 

Standplaats: Barendrecht 

Min/max aantal uur per week? 28/32-36 uur per week

Vaste werkdagen gewenst / vereist: nee is flexibel

Mogelijkheid tot thuiswerken? ja  

Schaal CAR UWO: 9 (mag een starter zijn die gaat ondersteunen) 

Richtlijn uurtarief: open

Kandidaten die eerder worden aangeboden, worden (mogelijk) eerder beoordeeld en uitgenodigd voor een kennismaking.


WELKOM BIJ HET BAR-TEAM VERKEER & MOBILITEIT

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 117.000 inwoners én voor drie gemeentebesturen: dat is uniek en uitdagend! 

 

Het cluster Ontwikkeling Leefomgeving en Regio bestaat uit drie teams:

–    Verkeer & mobiliteit

–    Energietransitie & klimaatadaptatie

–    Verstedelijking, ondernemers- en verblijfsklimaat

 

Voor het team Verkeer & mobiliteit zoeken wij per direct een:

 

Verkeerskundige (mag een starter zijn)

(Voor 28/32 tot 36 uur per week)

 

Wat ga je doen?

Vervoer minder afhankelijk maken van fossiele bronnen. Mensen minder afhankelijk laten zijn van de eigen auto. En tegelijkertijd de bereikbaarheid voor inwoners en ondernemers waarborgen. Die opdrachten spelen vrijwel overal in Nederland. Bij de BAR-organisatie krijgen ze nog een extra dimensie. Onze drie gemeenten liggen in een verkeersintensief gebied. Als groeikernen van oudsher hebben we veel inwoners die voor hun werk op Rotterdam zijn georiënteerd. Snelwegen A15, A16, A29 en A38 doorsnijden ons grondgebied. En we kennen een mix van steden en dorpen die elk een eigen aanpak vragen. Dat maakt je werk als verkeerskundige binnen de BAR-organisatie echt anders. Je komt een variatie aan vragen tegen die niet standaard zijn. Als team waarborgen we de afstemming en integrale adviezen op het gebied van verkeer, vervoer en mobiliteit. Je rol is erg divers, maar altijd met de nadruk op het operationeel vlak: ondersteunen van mobiliteitsonderzoeken, afhandelen van meldingen en ondersteunen bij het maken van voorstellen voor verkeersmaatregelen. En dit op een zodanige wijze, dat onze klant (inwoners, ondernemers, belanghebbenden en interne collega’s) zich altijd goed geholpen voelt.

 

Uitvoering beleid en afhandelen verkeersmeldingen

Je ondersteunt bij het adviseren en opstellen van uitvoerend beleid in het kader van verkeer, vervoer en mobiliteit. Je levert en beoordeelt onderzoeks- en mobiliteitsdata. Ook stel je lokale verkeersplannen op, uitgaand van het ruimtelijke, economische en strategische verkeers- en mobiliteitsbeleid. Al deze informatie is van belang voor de afhandeling van verkeersmeldingen. Inwoners, ondernemers en anderen die een verkeerskundige melding doen, zijn daarom bij jou in goede handen. Ze weten wat ze aan je hebben en wat ze van jou kunnen verwachten.

 

Advisering verkeersmaatregelen

Je helpt de BAR-gemeenten veiliger te maken door te adviseren over verkeersmaatregelen, knelpunten te signaleren en verbeteringen voor verkeerssituaties voor te stellen. Dat doe je in nauw contact met je collega’s van bijvoorbeeld wegbeheer en wijkregie. Je verzorgt de verkeersbesluiten inclusief de juiste documentatie en publicatie hiervan. Ook adviseer je af en toe in beroeps- en bezwaarprocedures en kun je juristen vakinhoudelijk ondersteunen.

 

Wat hebben wij jou te bieden?

Een enthousiast en dynamisch team van verkeerskundigen en adviseurs Mobiliteit die jou van harte verwelkomen. Je hebt aan de BAR-organisatie een inspirerende werkgever: persoonlijk, betrokken, betrouwbaar en modern. We zijn nog volop in ontwikkeling sinds we in 2014 ambtelijk zijn samengevoegd. Hierdoor krijg je ruimte om nieuwe wegen te verkennen, processen te verbeteren en te pionieren. Dit biedt jou veel mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Iets waar wij je graag in faciliteren. We doen veel aan opleiding en ontwikkeling en stimuleren mobiliteit, onder meer via onze eigen BAR-academie en het Centrum voor Ontwikkeling en Mobiliteit (COM). Je hebt ruimte om te werken waar en wanneer je wilt.


Wat vragen wij van je?

Je hebt een verkeerskundige opleiding op hbo-niveau liefst met enkele jaren werkervaring. Met de integrale aanpak die we voorstaan, bekijk je vragen met een brede blik. Vanzelf spreekt dat je maatschappelijk en politiek geïnteresseerd bent. Je weet wat er landelijk speelt in je vak en je trekt die mobiliteitsontwikkelingen door naar de BAR-gemeenten. Verder vinden we het erg belangrijk dat je goed kan prioriteren en verwachtingen kunt managen (zowel richting andere teams als richting inwoners). Uiteraard communiceer je gemakkelijk, zowel pratend als schrijvend. En in de BAR-organisatie houden we van mensen die actief, ondernemend, inlevend en resultaatgericht te werk gaan. Jouw enthousiasme moet ons team nog verder versterken.

 

Vacature

Must haves (knockouts)

  • Afgeronde opleiding verkeerkunde of mobiliteit

  • Je bent pro actief

  • Communicatief vaardig zowel in woord als in geschrift

 

Pre's:

  • Enige ervaring in de functie als verkeerskundige

  • Het mag een starter zijn maar voorkeur iemand met enige ervaring (1-2 jaar)

 

Wanneer is inhurend manager tevreden aan het einde van de interim-opdracht?

Een enthousiast teamlid die lekker meedraait met het team en het team ont zorgt door een goede ondersteuning te geven

Top is het als de persoon de mogelijkheid heeft gehad om zich verder te ontwikkelen

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten