Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance verkeerskundig proces begeleider (zzp)

Geplaatst 23 nov. 2023
Project ID: YIS 9144058
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 29 nov. 2023 17:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 30 april 2024

Uren: 16 - 20 uur per week

Tarief/inschaling: conform schaal 11 cao gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen na de deadline



Wij zoeken zowel een ervaren verkeerskundige / procesbegeleider als een ervaren projectondersteuner welke in twee separate uitvragen gedeeld worden met de markt. Graag in de motivatie aangeven voor welke rol je gaat.



Over gemeente Helmond


Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn voor de stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging.  Dat geldt zeker voor Mobiliteit. Helmond wil voor nu en de toekomst de stad bereikbaar en leefbaar houden.



Over de werkzaamheden


Op korte termijn wordt de Mobiliteitsvisie Helmond 2040 ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd. De visie zet een belangrijke koers uit naar de toekomst en geeft gelijktijdig zicht op de forse opgaven die nodig zijn om een transitie op gang te brengen en zo de gewenste mobiliteit van de toekomst te realiseren (zie Concept_Mobiliteitsvisie Helmond 2040_def.pdf).



Door middel van een op te zetten Meerjaren Uitvoeringsprogramma Mobiliteit wil gemeente Helmond de uitwerking van de opgaven concreet maken en grip krijgen op de vele vervolgstappen en projecten die gezet moeten worden.



Daarbij gaat het om:


  • Het benoemen van de mobiliteitsprojecten voor de komende jaren

  • Het opzetten van een selectiekader om de projecten te kunnen prioriteren en faseren

  • Het opzetten van een beheer/projectvolgsysteem om zicht te houden op de voortgang

  • Het uitdragen dat het concept van de visie (de mobiliteitstransitie) niet alleen iets is van het cluster Mobiliteit. Binnen de gemeentelijke organisatie dienen allerlei disciplines het concept te kennen, mee te nemen in hun dagelijkse werk en uit te dragen naar buiten.

  •  Het evalueren, afstemmen en bijsturen van het programma in samenspraak met de belangrijkste bestuurlijke en ambtelijke opdrachtgevers



Over de afdeling


Voor het uitvoeringsprogramma wordt een klein team samengesteld waar de teammanager als ambtelijk opdrachtgever functioneert en je verder samenwerkt met de beleidscoördinator Mobiliteit.  Je werkt binnen het cluster Mobiliteit van de afdeling Ondernemen & Ontwikkelen (O&O). Met je collega’s zorg je voor de juiste randvoorwaarden, zodat inwoners en ondernemers maximaal kunnen ondernemen, wonen en leven. Dat doen we samen met partners en stakeholders; integraal en vraaggericht. De afdeling werkt van buiten naar binnen en stelt het netwerk centraal; de behoefte en ontwikkelingen in de markt en de omgeving om ons heen zijn richtinggevend hiervoor. Daarnaast komen de werkzaamheden voort uit provinciaal of landelijk beleid.



Helmond is de City of Smart Mobility. Er wordt gewerkt aan de mobiliteit van de toekomst, niet alleen voor de stad, maar ook voor de regio, Nederland en Europa.



  Wij vragen voor de ervaren verkeerskundige / procesbegeleider


  • Een afgeronde hbo opleiding richting verkeerskunde, mobiliteit of vergelijkbaar;

  • Ruime ervaring op het gebied het van mobiliteit over de volle breedte van het vakgebied.

  • Ruime ervaring op het gebied van procesbegeleiding

  • Ruime ervaring met de werkwijze  binnen een gemeentelijke organisatie

  • Politiek bestuurlijke sensitiviteit om gedragen (deel)projecten te realiseren

  • De mogelijkheid om flexibel om te gaan met het aantal uren. Er wordt een maximum inzet van 20 uur per week gevraagd. Dit is een gemiddelde over de hele periode en kan per week verschillen. Ook binnen een week wordt flexibiliteit gevraagd om deel te kunnen nemen aan benodigde overleggen en in te kunnen springen op actuele situaties.

  • Een goede, naadloze afstemming met de projectondersteuner   



Duur opdracht


Op dit moment wordt ingeschat dat de opzet van het uitvoeringsprogramma en de opzet van en eerste ervaring met het beheer daarvan een periode van een half jaar omvat. Voor de periode daarna wordt aan het einde van het halfjaar bekeken hoe we verder willen gaan en of externe capaciteit daarbij wenselijk is.     


 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten