Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

freelance vergunningverlener APV-bijzondere wetten (zzp)

Geplaatst 8 mei 2024
Project ID: YIS 9157409
Plaats
Venray
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 17 jun. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 mei 2024 14:00

Functie schaal: 9

Senioriteits niveau: senior

Startdatum: 17-06-2024

Einddatum: 31-12-2024

Werklocatie: Raadhuisstraat 1 5801MB VENRAY, Nederland

Aantal uren per week: 36

Aantal dagen per week: 5

Salarisindicatie: 76 euro per uur


Team Vergunningen Toezicht en Handhaving (VTH) van gemeente Venray.

 Over Venray

Venray is een gezellige stad en middelgrote gemeente in Noord-Limburg en ligt op een steenworp afstand van Venlo, Roermond, Nijmegen en Eindhoven. Sinds 1 januari 2010 vormt Venray een plattelandsgemeente met een stedelijke kern en daaromheen dertien dorpskernen. In de stedelijke kern wonen ongeveer 30.000 mensen. De overige 13.500 inwoners wonen in de dertien dorpen (variërend van 200 tot ruim 2000 inwoners per dorp). Venray is na Venlo de tweede stedelijke kern van Noord-Limburg en de plaats speelt een vooraanstaande rol in de regio. De organisatie telt 350 medewerkers. Evenementen en niet in de laatste plaats de centrumkermis zijn belangrijk voor Venray en omstreken.  

 

Het team

Team VTH bestaat uit circa 36 collega’s. Het cluster vergunningverlening APV/bijzondere wetten houdt zich vooral bezig met vergunningverlening van evenementen, horeca, standplaatsen enz. Van de Venrayse kermis zijn we zelf de organisator. De aanbesteding en dergelijke van de dorpskermissen is ook bij dit cluster belegd. Het cluster waartoe jij zult behoren telt nog twee vergunningverleners. Deze tijdelijke inhuur wordt ingezet ter vervanging van zwangerschapsverlof. Verder is team VTH verantwoordelijk voor vergunningverlening en toezicht op het gebied van bouwen en milieu en indien nodig juridische handhaving. Team VTH heeft daarnaast ook beleidsmedewerkers, bouw – en milieujuristen en een WABO-administratie. Er wordt hard gewerkt, maar er is ook ruimte voor humor en zorg voor elkaar. Nieuwkomers ervaren ons team en onze organisatie als een ‘warm bad’.

Wat je gaat doen?

Het betreft een veelzijdige functie! Als vergunningverlener houd je je onder meer bezig met de volgende inhoudelijke taken:

-      Je behandelt vergunningsaanvragen. Denk hierbij aan hoofdzakelijk evenementenvergunningen. Daarnaast horeca-gerelateerde vergunningen (alleen als je hier ervaring mee hebt), standplaatsvergunningen, loterijvergunningen, het toetsen van meldingen voor tijdelijke bouwsels, aanwezigheidsvergunningen, et cetera.

-      Je speelt een rol bij de Venrayse centrumkermis.

-      Je verricht vooronderzoeken op grond van wet Bibob (alleen als je hier al ervaring mee hebt).

-      Je vertegenwoordigt de gemeente in rechte bij bezwaren en beroepen tegen de besluiten die op basis van APV / bijzondere wetten worden genomen.

-      Je neemt deel aan diverse periodieke overleggen in het kader van afstemming en kennisdeling.

-      Je werkt samen met de collega’s aan procesoptimalisaties en draagt jouw steentje bij aan de teamontwikkeling.

Jouw profiel

Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en een voor de functie relevante opleiding. Je bent bij voorkeur bekend met APV en bijzondere wetgeving.

Je denkt in mogelijkheden en bent in staat om bij tegenstrijdige belangen te zoeken naar oplossingen. Je hebt op zijn minst affiniteit met juridische kwesties We verwachten een servicegerichte houding, maar ook duidelijkheid: als iets echt niet kan, draag je dat ook uit. Je bent doortastend, communicatief en accuraat.

Je bent daarbij prima in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Beschikken over bestuurlijke sensitiviteit is een must. Tot slot brengt de aard van het werk mee dat je je flexibel opstelt om in te spelen op spoedeisende vragen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten