Gemeenteprojecten

Freelance Vergunningverlener APV (horeca & evenementen)

Geplaatst 31 mei 2021
Project ID: YIS 9095767
Plaats
Barendrecht
Duur
5 maanden
(1 jul. 2021 - 1 dec. 2021)
Uren/week
28 hrs/week
Tarief
Unknown

Kunnen gemeenten ook samengaan met behoud van hun zelfstandigheid? Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk leveren het bewijs. Als BAR-gemeenten hebben we sinds 2014 onze ambtelijke organisaties gebundeld. De bedrijfsvoering is geïntegreerd, de autonomie per gemeente is gehandhaafd. In de praktijk is het een ideaal model om inwoners van de drie plaatsen optimaal van dienst te zijn. Dat vraagt een groot vertrouwen in elkaar. Dat vraagt ook ruimte voor diversiteit. En dat vraagt vooral om gezamenlijk aanpakken van vraagstukken. Precies de factoren die het werken bij de BAR-gemeenten nét wat inspirerender maken dan elders.


De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 117.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend.

 

Binnen de BAR-organisatie werkt het domein Veiligheid aan een veilige woon- en leefomgeving voor onze inwoners. Dit doen we met inwoners, ondernemers en veiligheidspartners.

 

Wat ga je doen?

In deze functie ga je aanvragen behandelen en coördineren op het gebied van de Algemene Plaatselijke Verordeningen (evenementen, horeca-exploitatie) en bijzondere wetten (bv. Drank- en Horecawet, Winkeltijdenwet, Zondagswet). Dit kunnen meervoudige of complexe aanvragen zijn.

 

Een vergunningverlener bij een gemeente – in ons geval zelfs drie gemeenten – komt voor juridische- en veiligheidsrisico vraagstukken te staan. Om een goede analyse te kunnen maken leg je verbinding met interne en externe adviseurs. Hierbij kan je denken aan evenementencoördinatoren, verkeersdeskundigen, juristen en constructeurs, brandweer of politie. Na de analyse breng je - waar nodig - een integraal advies uit richting management en bestuur over de behandeling en afhandeling van de aanvraag of melding. Ook de aanvrager en alle betrokkenen worden geïnformeerd. Uiteindelijk stel je de beschikking op met de daarbij behorende rapportages, beoordelingen en alle overige correspondentie.

 

Ook kan je vanuit je vakinhoudelijke kennis en talenten binnen de afdeling betrokken worden bij projecten om het werk verder te optimaliseren.

 

Wat vragen wij van je?

Je beschikt over HBO werk- en denkniveau en hebt kennis van de APV. Wij vinden het belangrijk dat je stressbestendig bent en in staat bent om zelfstandig en resultaatgericht te kunnen werken. Daarbij staan zorgvuldig en secuur werken bij jou hoog in het vaandel. Ook ben je creatief en oplossingsgericht. Je hebt daarbij het lef om van de gebaande paden af te wijken en over bestaande structuren heen te kijken. Verder beschik je over zeer goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Tot slot beschikt je over een proactieve houding en ben je dienstverlenend, één van de kernwaarden in onze organisatie.  


Sollicitatie deadline is 07-6 om 10:00 uur