Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance verandermanager team sociaal domein (zzp)

Geplaatst 7 mei 2022
Project ID: YIS 9114046
Plaats
Sint-Michielsgestel
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 16 mei 2022
Einde: 1 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 mei 2022 14:00

Startdatum zsm

Duur van een jaar

Uren per week: 32-36 uur

Richttarief euro 77,-

WIj raden aan een persoonlijke motivatie voor deze rol toe te voegen bij jouw sollicitatie.

 

Opdracht voor een verandermanager voor de duur van 1 jaar. 

Het gaat om het team administratie sociaal. In het team worden de volgende werksoorten uitgevoerd voor het gehele sociale domein:

 - interne controle 

- applicatiebeheer (pakket: Suite van Centric) 

- administratieve ondersteuning 

- debiteurenadministratie 

- uitkeringenadministratie 

- voorzieningen administratie 

Dit team is betrokken in een verandering van het sociale domein, die gericht is op het beter faciliteren van het wijkgericht werken. Hiervoor gaan we ook de structuur van het sociale domein aanpassen. Daarbij is aan de orde dat het team niet in stand blijft, maar onderdelen van het team verspreid zullen worden over andere teams binnen het sociale domein, of bij andere teams binnen de organisatie. 

De huidige teammanager gaat dit niet op zich nemen, en is bezig met een oriëntatie op andere werkzaamheden binnen de organisatie. 

Binnen het team is weerstand tegen de op handen zijnde veranderingen. De opdracht bestaat eruit dat de verandermanager aan de slag gaat met het team om de gewenste veranderingen tot stand te brengen. Dit houdt in dat binnen de vastgestelde uitgangspunten met het team onderzocht moet worden waar, welke werksoorten het best tot hun recht komen in de nieuwe structuur. Onderdeel is ook dat hierbij goed gekeken wordt naar hoe we nu de werkzaamheden uitvoeren, of dit efficiënter kan (bijv. door proces anders uit te voeren, verder te automatiseren etc. ). 

 

Jij bent: 

Hiervoor zoeken we een interimmanager die: 

- ervaring heeft met veranderingen waartegen weerstand bestaat; in staat is om medewerkers te motiveren en inspireren en te begeleiden in de ontwikkeling van hun taakvolwassenheid;

 - kennis heeft van de applicatie Suite van Centric;

 - kennis en inzicht heeft in de processen van het sociale domein en in staat is om deze om te vormen vanuit de systeemwereld naar de leefwereld van inwoners 

- bij voorkeur bekend is met Waarderend vernieuwen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten