Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance vastgoedjurist (zzp)

Geplaatst 30 sep. 2024
Project ID: YIS 9163366
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 28 okt. 2024
Einde: 26 okt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 okt. 2024 12:00
  • Startdatum: 28 oktober 2024 (of z.s.m. zodra een VOG beschikbaar is)

  • Einddatum: 26 oktober 2025 (afhankelijk van de startdatum, duur is aanvankelijk 1 jaar)

  • Aantal uren week: 16-18 (in de toekomst mogelijk uitbreiding!)

  • Inschaling: 11 Cao Gemeenten

  • Sollicitatiegesprekken zijn op: woensdag 16 oktober tussen 14.00 - 17.00 uur

  • Benodigde devices (mobiel/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

  • Gedurende deze opdracht en de verlengingen daarvan is er geen indexatie mogelijkheid (contractueel vastgelegd), de kans dat de opdracht wordt verlengd is aanwezig, houdt daarmee rekening bij het aanbieden van het all-in tarief.



Waarom jij wilt werken bij gemeente Lelystad als vastgoedjurist? Omdat Lelystad een gemeente is met een unieke, ambitieuze en grote ontwikkelopgave. Lelystad heeft op juridische vak veel interessante en uiteenlopende dossiers, waardoor de werkzaamheden zeer breed en divers zijn. Er is veel vrijheid om je eigen rol binnen het team vorm te geven. 

Wat ga je doen als vastgoedjurist?

Binnen deze functie zorg je dat de gemeente geadviseerd en begeleidt wordt op het juridisch gebied binnen grondzaken. Hieronder vallen onder andere de volgende verantwoordelijkheden:

  • adviseren over (grond)beleid en strategische en complexe gebiedsontwikkelingen en projecten met een accent op privaatrechtelijke aangelegenheden en inzet van grondbeleidsinstrumentarium;

  • opstellen en toetsen van overeenkomsten, zoals samenwerkings-, koop/verkoop- en anterieure overeenkomsten;

  • adviseren vanuit juridische invalshoek over kostenverhaal, verwerving, beheer en gronduitgifte;

  • voorbereiden van bestuurlijke besluitvorming over genoemde adviesonderdelen;

  • je voert onderhandelingen tussen partijen en legt de gemaakte afspraken vast en je controleert op het naleven van de overeenkomsten;

  • begeleiden van nieuwe collega’s met projecten en opdrachten.


Voor de volledigheid voegen we hieraan toe je deelneemt aan projectteams, waarbij jij de juridische grondzakenbelangen behartigt. De wereld van grondzaken staat niet stil. Je bouwt samen met je team aan een betere samenwerking en houdt je kennis wet- en regelgeving, jurisprudentie en ontwikkelingen binnen het grondbeleid ‘up to date’. 

Waar ga je dit doen?

Bij de gemeente Lelystad zijn we ambitieus. We zorgen er samen voor dat Lelystad een nog mooiere plek voor inwoners, ondernemers en bezoekers wordt. Dit lukt ons bijvoorbeeld door het doorontwikkelen van onze kust en het vinden van vernieuwende manieren om inwoners en ondernemers te ondersteunen.

Zodra je bij ons werkt zie je hoe we samenwerken: met respect voor elkaar en door vrijheid en verantwoordelijkheid te combineren. Dit is binnen de hele gemeente zo en ervaar je dan ook zeker binnen team grondzaken. Binnen het team grondzaken bestaat het team juristen uit 4 collega’s. Het team grondzaken is relatief nieuw en volop in beweging. Je komt in een team terecht waar jij bij kan dragen aan de ontwikkeling die het team doormaakt. Samen dragen jullie de zorg voor het totale juridische plaatje van de gebiedsontwikkelingen. 

Wat je meebrengt?

Je bent een persoon die initiatief neemt en keuzes durft te maken. Je blijft gewoon jezelf terwijl je jouw unieke talenten met ons deelt en jouw ambities nastreeft. In je werk laat je zien dat je kan samenwerken en kan anticiperen. Daarnaast heb je doorzettingsvermogen en ben je oplossingsgericht. Ook beschik je voor deze vacature van vastgoedjurist over:

  • een wo-diploma richting rechten.

  • ervaring als jurist binnen een gemeente is een pré.

  • ervaring met grondzaken is een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten