Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance vakspecialist brandveilig leven en toezicht

Geplaatst 11 nov. 2023
Project ID: YIS 9143296
Plaats
Groningen, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 jan. 2024
Einde: 2 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 nov. 2023 13:00

Duur: januari 2024 t/m september 2024

Inzet: 32 uur

Schaal 10, CAO Car UWO

Let op: Alleen ZZP'ers die een eenmanszaak of BV (zonder partners) hebben kunnen worden gecontracteerd

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



De Veiligheidsregio Groningen (VRG) is op zoek naar een Project- en Beleidsadviseur op het gebied van Brandveilig Leven en Toezicht.

Sector

De sector Risicobeheersing beweegt zich aan de voorkant van de veiligheidsketen. Zij probeert risico’s vroegtijdig te signaleren, grote risico’s uit te bannen of de effecten van risico’s te beperken. Dit gebeurt intern in nauw overleg met Brandweerzorg en Crisisbeheersing en extern met onder andere de gemeenten, andere partners in het veiligheidsdomein, maatschappelijke instellingen, bedrijven en inwoners.

 

Team

Het team Brandveilig Leven en Toezicht houdt zich met verschillende thema’s binnen brandveiligheid bezig. We willen inwoners, maatschappelijke instellingen en bedrijven in de regio Groningen bewuster maken van de risico’s op brand in de leefomgeving en daarin een gedragsverandering teweeg brengen. Daarvoor ontwikkelen we beleid, schrijven we adviezen en begeleiden we projecten en werkgroepen. Hierbij laten we de verschillende doelgroepen zo veel mogelijk participeren om te komen tot haalbare oplossingen voor de doelgroep waar het omgaat. Maar we ontwikkelen ook instrumenten en manieren om branden te voorkomen. Hiervoor gebruiken we de gegevens die we krijgen wanneer we controles uitvoeren, we analyseren de uitkomsten van de brandonderzoeken en ook landelijke data geeft ons inzicht.

 

Functie inhoud

In deze functie houd jij je voornamelijk bezig met de bewustwording van risico’s en het brandveilige gedrag van inwoners en organisaties in onze regio. De resultaten en analyses die we krijgen vanuit de controles en brandonderzoeken vertaal jij naar leesbare beleidstukken. Daarnaast coördineer jij co-creaties met inwoners, instellingen en collega’s van andere afdelingen van de VRG om te komen tot concrete acties voor de specifieke doelgroep. Je bouwt aan een goed netwerk in een dynamisch veld van instellingen, bedrijven en andere overheden en je weet die te verbinden aan de interne organisatie. Je houdt intensief contact met andere afdelingen van de VRG om de producten van brandveilig leven goed te af te stemmen met de processen in de organisatie.


Functie-eisen:

• Je hebt HBO werk- en denkniveau

• Je beschikt over kennis van brandveilig leven

• Je hebt ervaring met projectmatig werken

• Je bent omgevingsbewust en beschikt over bestuurlijke sensitiviteit

• Je bent dienstverlenend, accuraat en flexibel

• Je hebt goede sociale, communicatieve en schriftelijke vaardigheden

• Je bent een teamspeler en verbinder

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten