Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance trainees maatschappelijk beleid (zzp)

Geplaatst 29 sep. 2022
Project ID: YIS 9121289
Plaats
Gouda, Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
Start: 1 okt. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 sep. 2022 14:00

Startdatum voorkeur: asap

Duur opdracht:  8 maanden tot 1,5 jaar, 

Aantal uren per week: 32

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Wij zoeken trainees die ons willen ondersteunen bij het onderwerp gezondheid en de acties die voortkomen uit het preventieakkoord. Samen met sportverenigingen en scholen kijken we wat we kunnen doen om mensen zo gezond mogelijk te laten leven.

 

En we zijn op zoek naar iemand die wil ondersteunen bij verder brengen van het onderwerp laaggeletterdheid, Een groot probleem in Nederland waardoor kansenongelijkheid groot is. Dat willen wij verkleinen. We hebben daar geld voor en dat willen we zinvol inzetten om ervoor te zorgen dat iedereen in Gouda gelijke kansen krijgt. Scholen spelen daar een grote rol in, dus daar gaan we ook mee in gesprek. 

 

Ook zijn we bezig met het opzetten van een huis met verschillende units waar mensen die uit een beschermd woonvorm komen kunnen doorstromen naar een eigen woning met wat begeleiding. Dat vinden omwonenden waar we deze woonvorm hebben bedacht ook lastig. Daarvoor gaan we vaak met inwoners in gesprek om te kijken hoe wij die onrust kunnen wegnemen.  

 

Daarnaast zoeken wij iemand die het interessant vindt om in een groter samenwerkingsverband met verschillende gemeenten te ondersteunen in het bestuurlijke proces van besluitvorming. Sommige onderwerpen zijn zo groot dat wij dit samen met de 5 gemeenten uit Midden Holland doen. Belangrijk is dat we het zoveel als mogelijk eens zijn over de richting die we kiezen en de besluiten die moeten worden genomen. Dit is een spannend proces en we zoeken iemand die daarin de collega’s wil ondersteunen. 

 

Als trainee geef je advies, je ondersteunt bij de dagelijkse uitvoering en zoekt uit wat er leeft in de stad. Je kunt per direct beginnen. Je gaat op onderzoek uit, regelt bijeenkomsten in de stad, woont bijeenkomsten bij en organiseert deze. Je schrijft mee aan voorstellen voor het college en de gemeenteraad. En je ziet waar werk ligt dat nodig moet worden opgepakt.

 

Met wie ga je werken? 

Dat doe je niet alleen. Je komt te werken in een gepassioneerd team waarin veel verschillende beleidsadviseurs en specialisten werkzaam zijn. Als trainee werk je nauw met ze samen, maar je hebt ook regelmatig contact met de andere teamleden en medewerkers van andere afdelingen van de gemeente Gouda. Natuurlijk onderhoud je ook een netwerk in de stad, zodat je op de hoogte blijft van wat er speelt bij inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. 

 

Functievereisten:

•   Je wilt graag leren en jezelf ontwikkelen; 

•   Je hebt bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding aansluitend bij het sociaal domein; 

•   Je bent gericht op samenwerking en flexibel;

•   Je hebt goede schriftelijke en communicatieve vaardigheden;

•   Je hebt goede netwerkvaardigheden;

•   Je bent resultaatgericht;

•   Je bent open en nieuwsgierig

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten