Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance trainee informatiemanagement (informatiebeveiliging)- zzp

Geplaatst 11 nov. 2022
Project ID: YIS 9123646
Plaats
Bladel, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 7 maanden
Start: 1 dec. 2022
Einde: 30 jun. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 nov. 2022 12:00

Startdatum 1 december 2022

Einddatum 30 juni 2024

functieschaal 8

Aantal uur per week 36

 

Er is bij het team Informatiemanagement en Procesbeheer plaats voor een:  

Trainee informatiemanagementaandachtsgebied informatiebeveiliging (36 uur per week)


Kruip in de huid van…

Je draait mee in het team Informatiemanagement en Procesbeheer. Het takenpakket is veelzijdig en bestaat onder andere uit werkzaamheden op het gebied van informatieveiligheid en informatiemanagement. 

 

Voor welke werkzaamheden?

De trainee draait mee in het team Informatiemanagement en Procesbeheer. Het takenpakket is veelzijdig en bestaat hoofdzakelijk  uit werkzaamheden op het gebied van informatieveiligheid en informatiemanagement.

·        Je bent een vraagbaak op gebied van informatiebeveiliging

·        Je zorgt voor bewustwording in de organisatie

·        Je registreert beveiligingsincidenten en zorgt voor de juiste afhandeling

·        Je initieert overleg op het gebied van informatiebeveiliging

·        Je actualiseert (samen met ander Kempengemeenten) het informatiebeveiligingsbeleid

·        Je draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van de informatiebeveiliging

·        Je coördineert het ENSIA verantwoordingsproces en stelt de collegeverklaring op

·        Je participeert in regionale en lokale projecten op het gebied van informatiemanagement

 

Waar ga je werken?

We zijn een organisatie met weinig hiërarchische lagen en korte lijnen met het bestuur. Het ontwikkelen van nieuwe initiatieven wordt gestimuleerd. Je kunt hier zijn wie je bent.

De afdeling Dienstverlening & Bedrijfsvoering wordt aangestuurd door afdelingshoofd Miranda van Camp. De afdeling bestaat uit 46 medewerkers verdeeld over het Klant Contact Centrum (KCC), Financiën en Control, Algemeen Bestuurlijke Zaken (ABZ) en Informatie- en Procesbeheer (IPB). Er is een goede mix van mensen uit alle leeftijdscategorieën.

Het team IPB heeft als belangrijkste aandachtgebieden informatieveiligheid, privacy, gegevensmanagement en informatiebeleid. Ook wordt binnen het team het applicatiebeheer uitgevoerd van het documentmanagement systeem (DMS) en het sjablonensysteem. Het team zorgt ook voor het registreren van de ingekomen post, het beheer van het digitale en papieren archief, de bodewerkzaamheden en alle facilitaire zaken zoals schoonmaak, koffievoorziening en het beheer van het gemeentehuis

 

Wat bieden wij?

Wij bieden de trainee een omgeving waarin plaats is voor ontwikkeling en de kans om werkervaring op te doen. Binnen het team worden meerdere trainees ingezet. Na de trainee periode bestaat de mogelijkheid om in dienst te komen bij gemeente Bladel.

 

Wie zoeken wij?

Het is van belang dat de trainee door het enthousiasme, de kennis en vaardigheden die hij meebrengt vanuit zijn traineeprogramma de organisatie en het team mede inspireert. De werkzaamheden binnen het team worden verdeeld op basis van kennis, kunde en beschikbaarheid. Voor de kandidaat is maximale flexibiliteit en een gezonde dosis leergierigheid een vereiste. Wij verwachten een proactieve, dienstverlenende instelling en voldoende communicatieve vaardigheden. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten