Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance toezichthouders bestaande bouw (2x)

Geplaatst 13 okt. 2021
Project ID: YIS 9102636
Plaats
Helmond
Uren
36 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 1 nov. 2021
Einde: 30 sep. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 31-10 15:00

Toezichthouder (bestaande) bouw (2,0 fte per week, schaal 8 cao Gemeenten, z.s.m. tm 30/9/2022)

Profiel: ervaren toezichthouders. Gemeente Helmond staat open voor junioren met de juiste achtergrond (bijv. HBO bouwkunde) of doorstromers.

 

Als toezichthouder (bestaande) bouw maak je onderdeel uit van het team Toezicht en Handhaving binnen de afdeling Veiligheid en Naleving. Op deze afdeling wordt nauw samengewerkt, is de sfeer informeel en zijn de lijnen met het bestuur kort. Samen met een aantal juristen en toezichthouders richt jij je op de bestaande bouw. Daarnaast is er binnen gemeente Helmond eveneens een team wat zich richt op nieuwbouw. Het ambitieniveau van de afdeling is hoog en gemeente Helmond staat voor een aantal leuke uitdagingen (zoals de komst van de Omgevingswet) waarbij ze graag jouw input willen horen. 

 

Wat ga je doen? 

 

 Je houdt toezicht over een breed terrein binnen het werkveld bouwen en ruimtelijke ordening. 

 Je adviseert collega’s, leiding en bestuur (bouwtechnisch) over handhavingstaken op het gebied van bouwen en het gebruik van bouwwerken; 

 Je houdt toezicht op met name bestaande bouw, van klein tot groot, eenvoudig én complex; 

 Je pakt strijdigheden met de regelgeving aan, in beginsel door overleg gericht op beëindigen van de overtredingen of in overleg met juristen van de afdeling in handhavingsacties; 

 Je bent gesprekspartner van melders, eigenaren/huurders en/of aannemers; 

 Je draagt bij aan het ontwikkelen van het uitvoeringsbeleid van je werkveld en de managementinformatie die wordt ingezameld; 

 Je bent in voorkomende gevallen aanspreekpunt voor een project. 

 

Wie ben jij? 

 

 Je hebt afgeronde opleiding of relevante ervaring op het gebied van bouwkunde; 

 ABW I (en II) diploma is een grote pré; 

 Je hebt actuele kennis van het Bouwbesluit, brandveiligheid en overige relevante wet- en regelgeving; 

 Je hebt een scherp oog voor bouwkundige issues zowel bij eenvoudige als bij grote of complexe projecten; 

 Je bent communicatief vaardig (in woord en geschrift), beschikt over inlevingsvermogen en bent daadkrachtig; deze eigenschappen helpen jou om te handhaven als dat nodig is; 

 Je bent een teamplayer, kunt jouw verantwoordelijkheden zelfstandig oppakken en voert regie en overzicht over je eigen werk. 

 

Past gemeente Helmond bij jou….? 

 

Werken bij de Gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn voor de stad mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Natuurlijk heeft de gemeente nog steeds veel te maken met regelgeving die moet worden gehandhaafd, maar in veel gevallen is er ruimte om samen met anderen tot oplossingen te komen. Het standaard antwoord is niet ‘Nee, mits’, maar ‘Ja, tenzij’. 

 

Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten