Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance toezichthouder openbare ruimte (zzp)

Geplaatst 19 sep. 2024
Project ID: YIS 9166111
Plaats
Heemskerk
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 okt. 2024
Einde: 30 sep. 2025
Tarief
61 - 67 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 sep. 2024 12:00

Gemeente Heemskerk

Uren per week: 36,00

Max tarief: € 67,-

Startdatum inzet: 1-10-2024

Einddatum inzet: 30-9-2025



Onze openbare ruimte

Het Fysiek Domein van de gemeente Heemskerk zorgt voor een gezonde, veilige en inclusieve openbare ruimte. Daarbinnen is team Realisatie en Beheer verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer van o.a. wegen, groen, speelplekken, water en riolering. Dit doen we op basis van onze kennis en kunde. En op klantgerichte wijze door samen te werken met onze inwoners. De openbare ruimte staat onder grote druk. Klimaatverandering en (sociaal) maatschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat we op een andere manier omgaan met de beschikbare ruimte. Steeds hevigere piekbuien zorgen voor veel wateroverlast, hittestress legt extra druk op de gezondheid en de teloorgang van biodiversiteit brengt grote bedreigingen met zich mee.


Daarnaast is er nog een grote vraag naar extra woonruimte. De extra woningen en bewonersgroei zorgt vervolgens weer voor een hogere gebruiksdruk in die openbare ruimte. Al deze belangen vragen om slimme en innovatieve oplossingen. Hier werkt ons team, op dagelijkse basis, hard aan en jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken. We hebben een veelzijdige functie beschikbaar voor het toezicht en de controle op werkzaamheden van derden, namelijk:

We zijn continue op zoek naar verbeteringen voor de openbare ruimte. We volgen de nieuwste ontwikkelingen op de voet en zijn zelf (mede) ontwikkelaar van een uniek systeem voor ‘de waterbergende weg’. Geregeld komen gemeenten uit binnen en buitenland op bezoek om hiervan te leren. We werken aan klimaat adaptieve straten, biodiversiteit in onze parken en sfeervolle pleinen. Als toezichthouder houdt je toezicht op werken, verleen je vergunningen en controleer je de werkzaamheden van nutsbedrijven. Je werk is veelzijdig en afwisselend.


Op bestuurlijke niveau zijn er ambities opgesteld. Zoals de energietransitie, klimaat robuuste inrichting van woonwijken en natuur inclusief bouwen. Dit geeft een hoopvol toekomstbeeld. Maar we zijn ons er ook van bewust dat er flink werk aan de winkel is. Als toezichthouder speel jij een grote rol in het realiseren van deze ambities. Jij maakt Heemskerk klaar voor de toekomst.

Wat ga je doen?

  • Je houdt toezicht op de werkzaamheden van aannemers. Je beoordeelt de kwaliteit van de uitgevoerde civieltechnische - en cultuurtechnische werken.

  • Je controleert de aannemers, die in opdracht van derden werkzaamheden verrichten in de openbare ruimte.

  • Je bent aanspreekpunt bij klachten en meldingen voor aannemers en bewoners.

  • Je houdt toezicht en maakt onderdeel uit van de directie tijdens de realisatie van werken.

  • Je voert de bestekadministratie op werken, controleert termijnstaten en weekrapporten op meer- en minderwerk en afwijkingen.

Je werkt binnen het team samen met je mede toezichthouders beheerders, beleid uitvoerende collega’s, en ontwerpers. Daarnaast werken we integraal samen met team Beleid en Projecten, team Onderhoud en team Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving en Veiligheid binnen het Fysieke domein van de gemeente.


Wat breng je mee

  • Je kunt zowel toed in teamverband samenwerken als zelfstandig

  • Je bezit een afgeronde MBO4/HBO-opleiding Infra techniek met relevante werkervaring.

  • Je hebt technische kennis en ervaring op het gebied van de openbare ruimte.

  • Je hebt kennis van de RAW-systematiek en bestekadministratie.

  • Je hebt affiniteit met en ervaring in het werken met beheersystemen.

  • Je bent organisatorisch en communicatief sterk.

  • Je bent klantgericht, initiatiefrijk en resultaatgericht

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten