Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance toezichthouder natuur, landschap & bossen (zzp)

Geplaatst 26 sep. 2023
Project ID: YIS 9140146
Plaats
Helmond
Uren
24 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 26 okt. 2023 16:45

Start: z.s.m. tm maart '24 met kans op verlenging

Opdracht voor 18-24u p/w (minimaal 18u p/w)

Schaal 8


Toezichthouder Natuur, Landschap & Bossen


De uitdaging

Helmond is een stad die continu in ontwikkeling is. Als toezichthouder ben je elke dag bezig met het in stand houden van een veilige, prettige, gezonde en duurzame openbare ruimte voor de burgers, bedrijven en gebruikers van de stad. Wij bouwen iedere dag  aan de toekomst van Helmond. Jij houdt toezicht en coördineert de uitvoeringswerkzaamheden op het gebied van Natuur, Landschap en Bossen. Natuur wordt steeds belangrijker, ook in de openbare ruimte, maar is niet altijd even populair. Toch is het noodzakelijk om goed met de natuur om te gaan. Aan de toezichthouder Natuur de taak om zich te houden aan wetgeving, beleid en beheer en om goed aan te kunnen geven wat het belang van natuur is ten opzichte van andere belangen.


Samen met je collega’s werk je in een dienstverlenende organisatie en werk je elke dag mee aan deze ontwikkeling. Jij bent verantwoordelijk voor de meldingen die we ontvangen, de opdrachten die we hiervoor uitzetten en de administratieve afhandeling. Je bent het aanspreekpunt voor de meldingen en voor het overleg met betrokken instanties en belanghebbenden. Je bent samen met je collega’s mede verantwoordelijk voor de kwaliteit van de stad met daarin vooral aandacht voor de elementen van natuur, landschap en bossen. Daarnaast maak je als toezichthouder deel uit van de storingsdienst. Je wordt periodiek ingepland om een bijdrage te leveren bij calamiteiten die plaatsvinden buiten de gebruikelijke kantoortijden.


Concreet zijn jouw taken en verantwoordelijkheden; 

  • Toezichthouder Natuur en Landschap


Helmond heeft natuurgebieden in en om de stad en ecologische verbindingszone door de stad. Jij houdt toezicht en geeft opdrachten binnen het Natuurbestek en zorgt hierbij voor de nodige administratieve handelingen. Jij bent verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van beheer- en onderhoudswerk. Hierbij is natuur- en technische kennis van groot belang. Op basis daarvan stuur jij aannemers en vrijwilligers aan. Je werkt in een team met de beheerder natuur en de ecoloog. 


  • Toezichthouder bossen


Rondom Helmond liggen diverse bosgebieden. De werkzaamheden, voorbereidingen en toezicht zijn uitbesteed aan een bureau. Jij houdt toezicht op deze opdracht. Je bent het aanspreekpunt en onderhoudt contacten met vrijwilligers en andere partijen in deze gebieden. 


  • Natuurbeheer en ontwikkeling



Je prioriteit ligt bij het natuurbeheer en -ontwikkeling. Soms botst dit met andere belangen in het beheer en onderhoud waar ook gekeken wordt naar schoon, heel en veilig. Bewoners kunnen dit ook ervaren als overlast. Jij vertegenwoordigt daarin het belang van natuurbeheer en de ontwikkeling hiervan.

 

De ideale kandidaat

Je bent pragmatisch en hebt een goed inlevingsvermogen. Bent dienstverlenend en klantgericht. Naast een afgeronde MBO opleiding richting Bos- en Natuurtechniek en/of Groen heb je relevante werkervaring en neem je mee;


  • Aantoonbare ervaring op het gebied van Natuur, Landschap en Bossen

  • Vaardig in het plannen en coördineren van onderhoud, natuurbeheer en de samenhang tussen de verschillende aandachtsgebieden in de openbare ruimte en in de natuurgebieden en bossen

  • Een passie voor natuur en de daarbij benodigde overtuigingskracht

  • Je kunt schakelen tussen uitvoering, dienstverlening en klantgerichtheid

  • Je voelt je thuis in een dynamische omgeving en kunt waar nodig flexibel meebewegen

  • Proactief in het doen van verbetervoorstellen of andere oplossingen

  • Affiniteit met automatisering en systemen

  • Je hebt een open persoonlijkheid en wil je graag blijven ontwikkelen en verwonderen



Over gemeente Helmond

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten