Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance toezichthouder civiel (zzp)

Geplaatst 24 nov. 2023
Project ID: YIS 9144359
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
16 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 8 jan. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 dec. 2023 10:00

Startdatum: 8 januari 2024

Duur opdracht: t/m 31-12-2024

Aantal uren week: 16 uur per week gemiddeld

Inschaling: Schaal 9

Dit is een project bij de provincie Friesland, niet de gemeente Leeuwarden


Uitvraag toezichthouder Project hermeandering Linde

1. Aanleiding Provincie Fryslân werk binnen gebiedsontwikkeling Beekdal Linde aan de inrichting van natuur (NNN) en het verbeteren van de waterkwaliteit en het vasthouden van water. In het kader van gebiedsinrichting Beekdal Linde is Provincie Fryslân in samenwerking met Wetterskip Fryslân, gemeente Weststellingwerf, Staatsbosbeheer en It Fryske Gea voornemens een deel van de Linde tussen De Hoeve en De Blesse her in te richten. Het doel van de herinrichting is het herstel van de oorspronkelijke beekloop en daarmee de natuurwaarden in en om de beek.


Na een periode van projectvoorbereiding is in oktober de aanbesteding gestart voor de realisatie van project Hermeandering van de Linde. In januari hoopt de provincie het werk definitief te kunnen gunnen. Parallel aan de aanbesteding werken we aan de invulling van het opdrachtgeversteam. Voor dit team is de provincie op zoek naar een ervaren toezichthouder die zin heeft in een uitdagend natuurbouwproject.

2. Projectomschrijving

Projectgebied

Het projectgebied bevindt zich tussen de dorpen De Hoeve, Oldeholtpade en Wolvega in de gemeente Weststellingwerf (Fr.). De globale begrenzing van het plangebied is weergegeven in afbeelding 1.

De bestaande gekanaliseerde Linde blijft behouden zodat de Linde bij hoge afvoeren mee kan stromen. In de gekanaliseerde Linde worden damwanden geplaatst om het water bij reguliere afvoeren naar de meanders te leiden. Het gebied is slecht draagkrachtig met een veenbodem van ca. 1 tot 3m dik.


De natuurwaarden in zowel de Linde, als in de omliggende percelen zijn hoog. Derhalve worden de werkzaamheden onder ecologische begeleiding uitgevoerd.

Maatregelen

In een voorgaande fase zijn in hetzelfde gebied een drietal meanders aangelegd en is langs de zuidzijde van de Linde een nieuw betonnen fietspad aangelegd ter vervanging van het oude asfalt fietspad. In deze fase worden de overige meanders gegraven en de nodige bijkomende werkzaamheden uitgevoerd. Hieronder volgt per onderdeel een globale beschrijving van de maatregelen en hoeveelheden.


Grondwerk (natuurtechnisch)

- Graven meanders: Er worden zeven meanders uitgegraven. Grotendeels zijn dit oude meanders die gedempt of verland zijn en stevig begroeid zijn met houtige opslag. Het vrijkomende materiaal (grond en groen) wordt verwerkt in de Lendepolder ter hoogte van de A32. Bij het ontgraven van de meanders komt ca. 45.000m3 grond vrij.

- Graven petgaten: In een tweetal gebieden worden in het kader van mitigerende maatregelen petgaten gegraven. Het vrijgekomen materiaal wordt verwerkt in de Lendepolder. Totaal grondverzet ca. 45.000m3.

- Plaggen: Op divers locaties nabij de te graven meanders worden percelen afgeplagd. Het vrijgekomen materiaal wordt verwerkt in de Lendepolder. Totaal grondverzet ca. 12.000m3.

Afvoer van de vrijkomende grond naar de Lendepolder dient hydraulisch uitgevoerd te worden.


Waterbouwkundige constructies

- Aanleg damwanden: Op diverse locaties in en langs de Linde worden (hard)houten damwanden aangebracht. Doel is het sturen van het water naar de meanders en afdammen van oude waterlopen. Totaal ca. 150m. Tevens wordt op twee locaties aan voorziening voor kano`s aangelegd gecombineerd met een maaiseldepot waarbij betonnen damwanden met verankering worden toegepast.

- Aanleg duikers: Op diverse locaties worden duikers aangelegd, waarvan 1 Spirosolduiker met een diameter van 1.200mm.

- Voorde: Op één locatie wordt in de huidige loop van de Linde een voorde aangelegd, middels hardhouten verankerde damwanden en een verharding van blokkenmatten.


Bouwkundige werken

- Bruggen: Op een tweetal locaties in het nieuwe betonpad worden bruggen aangebracht van Glasvezelversterkt Kunststof. De bruggen hebben van een lengte van ca. 17m en breedte van 2,5 en 3,5m. Werkzaamheden inclusief aanleg funderingsconstructies en bijkomend herstelwerk betonpaden.


4. Werkzaamheden

Opdrachtgever vraag toezichttaken conform de CROW voor project Hermeandering Linde. Tot je opdracht behoort - het controleren van bestekstekeningen en bestekken - toezichthouden - beoordelen van meer- en minderwerk - bijhouden bestek administratie - voorzitten en notuleren van bouwvergaderingen - communicatie met (onder)aannemers, telecom- en nutsbedrijven, burgers en projectteam. Je rapporteert rechtstreeks aan de verantwoordelijke directievoerder.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten