Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Toezichthouder bouw (zzp)

Posted Sep 22, 2022
Project ID: YIS 9121177
Location
Best, Noord-Brabant
Timeline:
9 months
Starts: Oct 3, 2022
Ends: Jul 1, 2023
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Sep 28, 2022 4:30 PM

Start: zsm

Duur: einde jaar

Uren: 36

 

Toezichthouder bouw (medewerker Handhaving) 

 

Waarom gemeente Best?

Best is een ambitieuze gemeente in Zuidoost Brabant: een van de slimste regio’s van de wereld. Best is trots op de sociale samenhang, de goede werkgelegenheid, het prettige woonklimaat en de bereikbaarheid met alle vervoersmogelijkheden. De gemeente Best wil de uitdagingen in de samenleving voortvarend en in samenspraak met haar inwoners en partners oppakken. Investeren in de kracht van de samenleving en oog hebben voor de menselijke maat; staan voor een sterke Bestse gemeenschap én regio!

 

Wie zijn wij?  

Er werken ongeveer 240 medewerkers bij onze gemeente. In Best ligt de verantwoordelijkheid niet per definitie hoog of laag, maar gaat het om de inzet van de juiste rollen. De kernwaarden van de organisatie zijn: respect, eigenkracht, samendoen, eenvoudig en realisme. De organisatie wil zich verder ontwikkelen tot een netwerkende organisatie met een faciliterende rol in de Bestse gemeenschap. Omgevingsbewustzijn maakt onderdeel uit van het denken en doen. Het ontwikkelen van eigenkracht voor een duurzame toekomst is een belangrijke uitdaging. Er is ruimte om te durven experimenteren, leren met oog voor de klant. Het werk wordt energiek en met plezier uitgevoerd. Samenwerken met passie is het credo.

 

Bij welke afdeling kom je te werken?

De afdeling Omgevingszaken (ongeveer 29 fte) bestaat uit 2 vakgroepen: Vergunningen & Omgevingskwaliteit en Toezicht & Veiligheid. De vakgroep Vergunningen & Omgevingskwaliteit bestaat uit een team bouw-, APV- en evenementenvergunningen en een team milieu. De vakgroep Toezicht & Veiligheid bestaat uit een team Handhaving en een team Veiligheid. Het team Handhaving, waar deze vacature onder valt, bestaat verder uit BOA’s, juristen, een ondersteuner en (senior) medewerkers handhaving.

 

Wat worden je taken?

Je taken bestaan onder andere uit het:

Toezicht, advisering en handhaving op het gebied van bouwen, sloop en, in mindere mate, planologisch strijdig gebruik.

  • Opsporen illegale activiteiten c.q. overtredingen in het kader van bouw, ruimtegebruik, milieu, brandveiligheid e.d.
  • Verrichten van bedrijfsbezoeken en toezicht houden op de naleving van vergunningen.
  • Bij geconstateerde overtredingen ben je mede verantwoordelijk voor een juiste oplossing. Dit kan zijn “een goed gesprek” maar bijvoorbeeld ook het opleggen van een bouwstop.
  • Het afhandelen van meldingen en klachten op het gebied van bouwen en ruimtelijke ordening.

 

Waar rekenen wij op?

We zoeken een enthousiaste, professionele collega met:

  • HBO werk- en denkniveau.
  • Relevante opleiding (bij voorkeur ABW 1 en 2).
  • Je bent verbaal sterk, kent de ‘taal van de bouw’ en kunt moeiteloos bouwkundige tekeningen lezen.
  • Ervaring met, dan wel aantoonbare kennis van regelgeving met betrekking tot de beschreven taakvelden.
  • Ervaring en affiniteit met en gevoel voor politiek/bestuurlijke aangelegenheden bij de overheid.

 

Daarnaast heb je een klant- en resultaatgerichte houding, je kunt goed zelfstandig werken en plannen, maar vindt samenwerken ook vanzelfsprekend, bent proactief en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

 

Wat bieden we jou?  

Je krijgt boeiend werk in een prettige, informele werkomgeving waar collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen.

De gemeente Best biedt in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar. Bij voldoende functioneren wordt deze na 1 jaar omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd. Je hebt recht op goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bijvoorbeeld flexibele werktijden en een fietsplan. Om aan te sluiten bij jouw ontwikkelbehoefte, maak je samen met je leidinggevende afspraken over studiefaciliteiten.

Je krijgt de beschikking over een smartphone van het werk, die onder voorwaarden ook privé gebruikt mag worden.

 

Similar projects

+ Search all projects